Allure Wonen
Image default
Aanbiedingen

Hoe plaats ik mijn meubels mooi ingedeeld in een ruimte?

Hoe plaats ik mijn meubels mooi ingedeeld in een ruimte?

Het kan een gedoe zijn, je bent je huis opnieuw aan het inrichten en moet vooraf al beslissen waar alles komt te staan in verband met de afmetingen van de meubels. Een tip die wij je alvast meegeven is: teken een plattegrond van de ruimte. Maar ook de verschillende dimensies van de ruimte spelen een rol. Het moet niet alleen passen qua oppervlakte, het moet ook passen in jouw ruimte. Het is pas wanneer je een de meubels effectief in de ruimte plaatst dat je zeker bent dat je genoeg ruimte hebt om te bewegen, te ademen en te leven. Er zijn wel een aantal tips die je kunnen helpen om de meubels mooi in een ruimte te plaatsen.

Baken je ruimtes af

Denkbeeldige lijnen zijn belangrijk voor rust in een woning. Het is niet omdat je een open ruimte wilt dat je alle meubels tegen de muren moet plaatsen. Integendeel, dit maakt het net ongezellig en oogt niet mooi. Je kan bijvoorbeeld wel werken met bepaalde afscheidingen om een overzicht in de ruimte te bewaren, dit doe je door een roomdivider te plaatsen. Je kan zo een nieuwe ruimte creëren in een ruimte. Ik geef je een voorbeeld, je wilt je bureau graag afzonderen van de rest van de ruimte. Plaats je bureau achter een grote boekenkast, dit zorgt voor een mooi, maar toch afgescheiden effect. Wil je het eetgedeelte in de keuken een beetje gescheiden houden van de keuken? Ook daar kan je werken met bijvoorbeeld een halfopen kast.

Visualiseren

Visualiseren kan je doen door bijvoorbeeld al vooraf alles af te meten, zo heb je een idee hoe breed, hoe hoog en hoe lang alles is. Ook kan je wanneer je naar de meubelwinkel gaat best enkele foto’s meenemen van de al bestaande ruimte, op die manier kan je goed visualiseren hoe de ruimte er gaat uit zien wanneer je de meubels hebt aangeschaft. Worden de meubels geleverd, tape de plaatsen in de kamer af waar de meubels komen te staan, zo weet je direct hoeveel doorloopruimte er is tussen de verschillende meubels.

Hoe creëer ik een mooie open ruimte?

Wanneer je een zetel koopt, let je er best op dat je nog een beetje ruimte kan open laten tussen de muren en de zetel, op die manier creëer je een gevoel van ruimte. Voelt het allemaal een beetje kaal aan, voeg een vloerkleed toe of een kamerplant. Maar prop de ruimte niet vol met onnodige extra’s. Ben je toch af en toe aan verandering toe? Kies dan voor een modulair meubel, zo kan je om de zoveel tijd toch eens even afwisselen. Investeer in een mooi design meubel in plaats van meubels die snel vervangbaar zijn en waar je snel op raakt uitgekeken. Op die manier hou je je ruimte mooi open en heb je een echte blikvanger, een win, win situatie dus. Design meubels heb je bovendien voor een lange periode, erg duurzaam en bovendien zijn veel design meubels erg tijdloos. Ze zakken vaak ook niet in waarde, wat maakt dat je er jaren later nog plezier van beleeft.

https://www.loncin.be/