Allure Wonen
Image default
Aanbiedingen

Pas op: tegeltrends die Jouw thuis transformeren!

Ben je van plan om je huis een frisse uitstraling te geven? Tegels kunnen een wereld van verschil maken in elke ruimte. Maar voordat je je stort op het kiezen van de perfecte tegel, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends. Hieronder vind je een overzicht van tegeltrends die jouw huis kunnen transformeren en hoe je deze slim kunt toepassen.

Trend 1: Natuurlijke Uitstraling

De natuur in huis halen is een trend die blijft groeien. Tegels met een natuurlijke look, zoals steen- of houtlook tegels, zijn enorm populair. Ze brengen warmte en textuur in je ruimte en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Het voordeel van deze tegels is dat ze de charme van natuurlijke materialen bieden, maar veel onderhoudsvriendelijker zijn.

Trend 2: Grootformaat Tegels

Groot, groter, grootst. Grootformaat tegels geven je ruimte een moderne en ruimtelijke uitstraling. Ze zijn ideaal voor zowel de vloer als de wand en doordat er minder voegen zichtbaar zijn, creëer je een strak en uniform geheel. Bovendien zijn ze in allerlei stijlen verkrijgbaar, van betonlook tot marmerlook.

Trend 3: Patronen en Kleuren

Durf te spelen met patronen en kleuren. Geometrische patronen, kleurrijke mozaïeken of vintage tegels met een patroon geven je ruimte karakter en een persoonlijke touch. Combineer verschillende stijlen voor een eclectische look of kies voor een uniform patroon voor een harmonieus geheel.

Trend 4: Duurzame Materialen

Duurzaamheid is een belangrijk aspect geworden in de keuze voor bouwmaterialen. Tegels gemaakt van gerecyclede materialen of tegels die energie-efficiënt zijn geproduceerd, winnen aan populariteit. Deze opties zijn niet alleen beter voor het milieu, maar vaak ook van hoge kwaliteit en duurzaam in gebruik.

Trend 5: 3D Texturen

Voor een echt unieke look ga je voor tegels met 3D texturen. Deze tegels voegen een dimensie toe aan je ruimte en zijn een echte blikvanger. Of het nu gaat om subtiele golven of uitgesproken geometrische vormen, 3D tegels zorgen voor een dynamisch effect.

Waar Vind Je Deze Tegelstijlen?

Nu je op de hoogte bent van de laatste tegeltrends, vraag je je misschien af waar je deze stijlen kunt vinden. Een uitgebreide collectie van de nieuwste tegelstijlen vind je bij Tegelcenter. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke uitstraling of een moderne look, je vindt er een breed assortiment om jouw thuis te transformeren.

https://tegelcenter.nl/