Allure Wonen
Image default
Badkamer en toilet

Hoe weet u of uw afvoer in Breda verstopt is?

Als het op rioleringswerk aankomt, zijn er maar weinig taken die zo frustrerend en tijdrovend zijn als het proberen te ontstoppen van een afvoer in Breda. Met zo veel verschillende soorten afvoeren en leidingen in uw huis in Breda, is het gemakkelijk om in de war te raken over welke uw aandacht nodig heeft. In dit artikel leren we u hoe u de tekenen van een verstopte afvoer kunt herkennen, zodat u snel een professional kan inschakelen om uw ontstopping in Breda te doen.

Hoe u kunt zien of uw afvoer verstopt is

Als uw afvoer verstopt is, kan dit leiden tot oververhitting van uw huis in Breda. Volg deze stappen om te bepalen of uw ontluchting verstopt is:

  1. Kijk of er vuil in de ontluchting zit.
  2. Hoor of er continu water loopt of dat het borrelt als u de kraan opendraait.
  3. Ruik een vreemde geur uit de ontluchting.

Water doet er lang over om weg te lopen

Als het water er lang over doet voor dat het wegloopt, kan je wel stellen dat er ergens een verstopping zit. Dit kan zijn bij het putje en dan is het probleem snel te verhelpen. Zit dit dieper in je leidingen, dan kan het wel eens verstandig zijn om een vakman hiervoor in te schakelen.

Droge en lege toilettanks

Als uw toiletreservoir droog en leeg is, kan het tijd zijn om een loodgieter te bellen. Een verstopte afvoer kan ervoor zorgen dat het afvalwater van uw toilet terugstroomt en overloopt, waardoor de tank droog en leeg is. Hier zijn vijf tips om u te helpen bepalen of uw afvoerbuis verstopt is:

  1. Controleer het waterniveau van uw toilet: Als het water in uw toilet laag staat, kan dit erop wijzen dat er een probleem is met de ontluchter. Probeer het toilet meerdere keren door te spoelen om te zien of het probleem verdwijnt.
  2. Controleer op waterlekken: Als u geen waterlekken kunt vinden, dan is het waarschijnlijk dat de waterstroom van uw ontluchter is geblokkeerd. Om te testen of dit het geval is, kunt u proberen met een ontstopper aan één van de zijkanten van het toiletreservoir te zuigen. Als u de zuiger niet kunt losmaken, is er wellicht iets dat de leiding blokkeert.
  3. Zoek naar tekenen van overstroming: Als u tekenen van overstroming opmerkt, zoals natte vloeren of plassen op de vloer, is het waarschijnlijk dat er een obstructie is in uw loodgietersontluchting die reservewater in uw huis veroorzaakt.

Vieze geuren

Als er een vieze geur uit uw sanitair komt, is het waarschijnlijk dat uw ontluchting in Breda verstopt zit. Om te controleren of dit het geval is, kunt u een ontstopper gebruiken om de verstopping te verwijderen en vervolgens vijftien minuten wachten om te zien of de geur verdwijnt. Als dit niet het geval is, is uw ventilator verstopt en moet u deze laten reinigen.

Gorgelende geluiden als het water door de afvoer loopt

Als u een gorgelend geluid hoort als het water door de afvoer loopt, kan dit een teken zijn dat uw afvoer verstopt is. Dit kan gebeuren wanneer haar, zeep of ander vuil zich ophoopt boven de ontluchter en de waterstroom belemmert. Om de verstopping te verhelpen, kunt u een ontstopper of slang gebruiken.

https://www.rioolgroep.com/