Allure Wonen
Image default
Badkamer

De vele voordelen van badkamerspiegels – van verlichting tot opbergruimte

Badkamerspiegels zijn een onmisbaar onderdeel van elke badkamer. Ze zijn niet alleen handig voor het scheren of opmaken, maar bieden ook tal van andere voordelen. In deze blog bespreken we de vele voordelen van badkamerspiegels en geven we tips over welke soorten badkamerspiegels er zijn en zodat je weet welke het beste bij jouw badkamer passen.

Verlichting

Een van de grootste voordelen van badkamerspiegels is de verlichting die ze bieden. Veel badkamers hebben weinig natuurlijk licht, dus een verlichtingsspiegel kan uitkomst bieden. Deze spiegels hebben ingebouwde verlichting, waardoor je extra licht in de badkamer krijgt. Dit is handig bij het opmaken of scheren, maar ook als je ’s nachts naar de badkamer moet. Verlichtingsspiegels zijn er in verschillende maten en stijlen, dus er is altijd wel een die bij jouw badkamer past.

Opbergruimte

Een ander groot voordeel van badkamerspiegels is de opbergruimte die ze bieden. Veel badkamers hebben weinig opbergruimte, dus een spiegel met opbergruimte kan hierbij helpen. Deze spiegels hebben planken of laden achter de spiegel, waar je toiletartikelen kunt opbergen. Zo houdt je jouw badkamer opgeruimd en heb je alles binnen handbereik.

Vergrotingsspiegels

Een andere soort badkamerspiegel die handig kan zijn, is een vergrotingsspiegel. Deze spiegels hebben een vergrotingsfactor van bijvoorbeeld 5x of 10x en zijn handig voor het opmaken of scheren. Zo kun je elk detail van je gezicht bekijken en zorgen voor een perfecte look. Vergrotingsspiegels zijn er in verschillende maten en stijlen.

Spiegels met een bewegingssensor

Een andere handige optie zijn spiegels met bewegingssensor. Deze spiegels hebben een sensor die de verlichting automatisch aan- en uitschakelt als je langs de spiegel loopt. Dit is niet alleen handig voor het besparen van energie, maar ook voor het gemak. Als je s’nachts naar de wc moet, is dit heel erg handig.

Spiegels met beeldscherm of bluetooth

Er zijn tegenwoordig ook al spiegels te krijgen waar je tv op kan kijken en/of muziek op kan luisteren. Lijkt het je niet heerlijk om op te staan en je favoriete liedjes af te spelen? Dan is een spiegel met deze opties misschien iets voor jouw.

https://sanitairkamer.nl/spiegels/badkamer-spiegels/