Allure Wonen
Image default
Bedtextiel

Dekbedden & vier seizoenen dekbed

De optimale maat van je dekbed

De afmetingen van een dekbed zijn natuurlijk afhankelijk van je lengte. De standaard afmeting is 135 x 200 cm. Oversized dekbedden van 155 x 200 cm zijn ook populair als je van royaal houdt en graag wilt knuffelen. Stellen moeten dekbedden groter dan 200 x 200 cm gebruiken voor voldoende ruimte, terwijl mensen met een lengte van ruim 180 cm comfortabel kunnen slapen met dekbedden van 200 x 220 cm. Bij twijfel geldt altijd de regel dat grotere matrassen en langere rompen dekbedden nodig hebben die groter zijn dan de standaardafmetingen.Bij Weids Wonen en slapen vindt u de dekbed wijzer, welke u ondersteuning biedt in het maken van. de juiste keuze dekbed. Zo wordt het kopen van een geschiet dekbed wel heel erg simpel. Maat advies, materiaal advies en de eigenschappen van de verschillende materialen staan uitgebreid beschreven in de dekbedwijzer..

 

Het hele jaar door met het juiste dekbed

Gebruik bij zomerse temperaturen dekbedden met verkoelende materialen. Holle polyestervezels, bamboevezels of wilde zijde kenmerken zich door hun lage gewicht, waardoor de warmte zich minder snel ophoopt. Winterdekens moeten precies het tegenovergestelde doen: een goede isolatie met een grote hoeveelheid synthetische materialen of dierenhaar zorgt voor een hoge mate van warmte in een koude omgeving. Donzen dekbedden zijn in beide gevallen geschikt en kunnen zowel in de zomer als in de winter worden gebruikt, afhankelijk van de hoeveelheid vulling. Het vier seizoenen dekbed, die door een slimme combinatie van verschillende dekbedden het hele jaar door een optimaal klimaat in de slaapkamer creëren, besparen ruimte.

 

Individuele wensen en verschillende dekbedden

Dekbedden moeten twee basisfuncties vervullen: het optimale slaapklimaat creëren en zorgen voor behaaglijk comfort. Relevant zijn de vulling en de afmeting van het plafond, afhankelijk van uw persoonlijke wensen en ideeën. Ook de wisselende seizoenen hebben invloed op de temperatuur in de slaapkamer, die je kunt tegengaan met verschillende oplossingen zoals aparte dekbedden voor zomer en winter. Naast de klimatologische eigenschappen speelt de verschillende vulling van de dekens een rol voor mensen met een allergie of mensen die het zonder dierlijke producten willen stellen. Tchibo biedt u een breed assortiment zodat u het ideale dekbed kunt vinden.https://www.weidswonenenslapen.nl