Allure Wonen
Image default
Beveiliging

Bij een Allure woning zorg je ook dat je cilindersloten goed zijn.

Inbrekers zijn er dagelijks op uit om mensen te bestelen van dierbare spullen. Deze personen blijven niet alleen over met de schrik en een hoop ellende van het herstellen van de spullen, maar ook nog eens met een onveilig gevoel. Er is zomaar iemand binnengedrongen in de woning. Het veilige gevoel is bij de woning weg en het is lastig om die weer terug te krijgen. Toch kan een goed veiligheidsslot hier zeker wel bij helpen. Een goed slot kan zowel helpen bij het terugkrijgen van dat veilige gevoel als bij het beveiligen in de eerste aanleg. We gaan je uitleggen hoe en waarom.

Wat is een goed veiligheidsslot?

Een goed en veilig slot bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Het belangrijkste hieraan is de cilinder. Vaak wordt zo’n slot dan ook een cilinderslot genoemd. In het cilinder van dit slot zit het belangrijkste. Dat is namelijk het gedeelte waar de sleutel in wordt gestoken. Door middel van het gebruiken van de sleutel, wordt er in de cilinder ruimte gemaakt voor deze sleutel. Hierdoor komen kleine pennen in een bepaalde positie te staan. Deze positie is nodig om het slot te kunnen openen. Alleen de goede, bijgeleverde sleutel kan er dan ook voor zorgen dat deze pennen in de juiste positie komen te staan en dat het veiligheidsslot geopend kan worden. Dit maakt het voor een inbreker heel lastig om zijn reguliere technieken te gebruiken om de deur te openen, maar dat betekent niet dat hij daardoor niets meer kan, in tegendeel.

Een populaire methode

Op dit moment is de populairste methode namelijk kerntrekken. Dit is een techniek die de inbreker inzet om cilindersloten kapot te maken. Een grote boor heeft hij nodig om een schroef in het slot te boren. Vervolgens trekt hij deze schroef, en natuurlijk ook het cilinder, uit het slot. Het slot is dan kapot en de inbreker kan vervolgens gewoon naar binnen lopen. Om dit te voorkomen ga je dus op zoek naar een cilinderslot met kerntrekbeveiliging. Deze kerntrekbeveiliging is beschikbaar op verschillende cilindersloten en zorgt ervoor dat een slot beschermd is tegen deze techniek. Dit komt omdat de cilinder gemaakt is van gehard staal. Er is niet zomaar een schroef die geboord kan worden in dit slot en de inbreker zal dan ook eieren voor zijn geld kiezen en de deur met dit slot heel snel over slaan.

https://mc-cilinder.nl/veiligheidssloten/