Allure Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Waar kun je shutters plaatsen in huis?

Shutters zijn een luxe vorm van raambekleding en kunnen ook dienen als zonwering. We noemen ze ook wel houten jaloezieën of houten binnenluiken. Shutters zorgen voor een warme, luxe en exclusieve uitstraling in elke ruimte. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook heel stijlvol. Je kunt houten shutters in verschillende ruimtes in huis plaatsen, waaronder in de woonkamer, werkkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. Wist je dat shutters ook aan de buitenkant van het huis geplaatst kunnen worden?

Het is belangrijk om te overwegen waar je de shutters wilt plaatsen voordat je ze aanschaft, omdat sommige soorten beter geschikt zijn voor bepaalde ruimtes.

Shutters voor in de badkamer

Houten shutters voor in de badkamer is geen goed idee, daarom hebben fabrikanten kunststof shutters ontworpen. P-wood shutters zijn gemaakt van PVC en ideaal voor in de badkamer. Als je shutters in de badkamer wilt plaatsen, is het ook belangrijk om te overwegen hoe je ruimte eruit zal zien wanneer ze dicht zijn. Shutters die volledig dicht gaan, kunnen een donkere en kleine ruimte lijken. Als je een kleine badkamer hebt, kun je beter shutters nemen die iets open laten, zodat er wat licht naar binnen kan komen.

Shutters voor in de slaapkamer

Shutters werken goed in slaapkamers, omdat ze het licht kunnen blokkeren en je privacy kunnen geven. Als je shutters in de slaapkamer wilt plaatsen, overweeg dan een soort die volledig dicht kan gaan, zodat je geen enkel licht naar binnen krijgt wanneer je ze sluit. Je wilt ook dat je shutters gemakkelijk te openen en te sluiten zijn, zodat je ze niet hoeft te forceren wanneer je snel weg moet.

Shutters voor buiten

Shutters kunnen ook aan de buitenkant van je huis worden geplaatst. Dit kan een goede optie zijn als je wilt dat je huis eruit ziet alsof het shutters heeft, maar je wilt ze niet in de binnenkant van je huis plaatsen. Shutters voor buiten kunnen helpen bij het beschermen van je ramen tegen weer en wind. Ze kunnen ook helpen bij het isoleren van je huis, wat kan leiden tot lagere energiekosten. Als je shutters aan de buitenkant van je huis wilt plaatsen, overweeg dan een soort die weerbestendig is.

Als je shutters gaat kopen, overweeg dan waar je ze wilt plaatsen en welk type het beste bij de ruimte past. Er zijn veel verschillende soorten shutters op de markt, dus er is er vast wel eentje die perfect bij jouw huis en stijl past!

https://shutterstunter.nl/