Allure Wonen
Image default
Bouwmaterialen

Dingen om te regelen vóór het renoveren

Het renoveren of verbouwen van een woning is een hele investering. Het is daarom slim om van tevoren al wat zaken in orde te hebben. Ervoor zorgen dat alles zo spoedig mogelijk kan verlopen, zal je uiteindelijk namelijk veel geld en stress kunnen besparen! Hier is een checklist van zaken die slim zijn om te regelen vóór de upgrade van jouw huis.

 

Uitschrijven van jouw visie

Voordat je direct professionals gaat opbellen, is het slim om vast te stellen wat jij precies wilt. Wat is het budget, je wensen, eisen en je angsten. Breng dit in kaart samen met foto’s van inspiratie, kleurenpaletten en de sfeer waar je voor gaat. Pinterest is hierbij je grootste vriend. Nadat dit allemaal vast staat, is het tijd voor de volgende stap.

 

Architect zoeken

Wat voor jou misschien realistisch leek, kan in het oog van een professional misschien anders liggen. Het is dus erg slim om een deskundige in te huren om samen over de plannen en ideeën te gaan. Hier kan je ook je eventuele angsten bespreken en daar oplossingen op vinden.

 

Vergunningen aanvragen

Nadat je weet dat jouw plannen realistisch zijn, is het tijd om vergunningen aan te vragen. Zorg ervoor dat jij goed onderzoekt wat je allemaal moet aanvragen. Niets is zo zonde om halverwege de bouw ineens boetes te krijgen en te moeten stoppen. Denk hierbij aan een bouwvergunning, een omgevingsvergunning, etc.

 

Aannemer kiezen

Als alles geaccepteerd is, is het tijd om een aannemer te kiezen. De beste manier om de juiste te vinden, is om verschillende offertes aan te vragen. Zo heb je een goed overzicht van hoeveel tijd en geld iedere aannemer je gaat kosten.

 

Bouwbak regelen

Mocht je de renovatie of verbouwing zelf gaan doen, dan is het erg belangrijk om te gaan beginnen met een bouwbak huren. Iets wat sommige misschien over het hoofd zien, maar wat enorm handig is om te hebben. Een must voor het klussen aan je huis.

https://afvalcontainersdenhaag.nl/bouwbak/