Allure Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Dit moet je doen voor een warm huis

De koude wintermaanden houden nog even aan, dus het is nog even doorzetten met de dikke truien en warme sokken. Wil je een warm huis creëren waar je comfortabel kunt ontspannen tijdens koude winterdagen, zonder dat je veertig lagen kleding over elkaar hoeft te trekken om warm te blijven? Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw huis knus en behaaglijk blijft.

Isoleren kun je leren

Begin met het isoleren van jouw huis om warmteverlies te minimaliseren. Controleer de isolatie in de muren, vloeren en het dak. Als er gebreken zijn, overweeg dan om extra isolatiemateriaal toe te voegen. Allround installatiebedrijf Siersma Installaties helpt je graag bij alle isolatiewerkzaamheden voor je huis.

Plaats tochtstrips rond ramen en deuren om koude lucht buiten te houden

Dit is een eenvoudige en effectieve manier om warmte binnen te houden. Tochtstrips voorkomen dat er warmte wegsijpelt via de kieren van je deuren en ramen. En het voorkomt dat kou je woning binnenkomt.

Vervang enkel glas door dubbel glas voor betere thermische isolatie

Dubbel glas helpt warmte binnen te houden en geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. HR++-glas of HR+++-glas zorgt er bovendien voor dat je energierekening omlaag gaat. Daarom kiezen steeds meer mensen voor dubbel of triple glas om hun woning te isoleren. 

Installeer jouw verwarmingssysteem en/of airconditioning

Zorg ervoor dat jouw verwarmingssysteem goed functioneert voordat de winter begint. Laat het indien nodig controleren en onderhouden door een professional. Je kunt het beste een airconditioningssysteem laten aanleggen door een professional. Heb je een airconditioningssysteem dat zowel kan verwarmen als koelen? Dan is het aan te raden om deze jaarlijks te laten controleren.

Met deze eenvoudige stappen kun je jouw huis in no-time transformeren tot een gezellige oase waar je kunt genieten van een warme sfeer tijdens de koude seizoenen. Maak je klaar om te ontspannen en te genieten van de warmte!

 

 

https://siersma-installaties.nl/