Allure Wonen
Image default
Huishoudelijk

Alles over afzetbakken

Een verhuizing of verbouwing levert vaak een hoop puin en afval op. Om kosten te besparen kun je ervoor kiezen om een afzetbak te huren. In dit artikel lees je onder andere in welke gevallen het makkelijker en goedkoper is om een afzetbak te huren. Daarnaast kom je na het lezen van dit artikel alles te weten over afzetbakken.

Wat is een afvalbak?

Een afvalbak is een grootte container waar je verschillende soorten afval in kunt gooien. Je kan een afvalbak huren voor hout, grofvuil, groen, grond, glas, puin of restafval. Afzetbakken hebben verschillende afmetingen. De meest voorkomende maten zijn 3m3, 6m3 en 10m3.  Naast een verschil in afmetingen, is er ook een verschil in open en gesloten afzetbakken. Ga je een afzetbak huren? Dan komt het bedrijf die de afzetbak levert hem ook weer ophalen.

Wat mag er allemaal in een afzetbak?

Wat er in een afzetbak mag is afhankelijk van welke bak je huurt. Op de website waar je de afzetbak huurt staat nagenoeg altijd vermeld wat je er wel en niet in mag gooien. Weet je niet zeker of je er iets wel of niet in mag gooien? Neem dan altijd voor de zekerheid contact op met de verhuurder om eventuele problemen te voorkomen.

Wanneer een afzetbak huren?

Je kunt een afzetbak huren als je te maken hebt met veel afval van een bepaalde grondstof. Door een afzetbak te huren bespaar je tijd, geld en moeite. Je hoeft het afval niet naar de stort te brengen omdat de leverancier de afzetbak weer komt ophalen. Lang niet iedereen beschikt over een grote aanhanger of laadruimte om het afval te vervoeren. Ook dit kan een reden zijn om een afzetbak te huren. Er zit een limiet op de hoeveelheid afval die je weg mag brengen naar de stort. Je zou je pas eventueel op kunnen waarderen maar vaak is het huren van een afzetbak in dit geval goedkoper.

https://www.afvalcontainersleiden.nl/afzetbak-huren/