Je wilt altijd stroom hebben op je industriële werkplaatsen en je wilt zeker niet een tijd zonder stroom zitten, daarom is het handig om het zekere voor het onzekere te nemen. Een oplossing hiervoor is een stoomketel. Deze ketels leveren met hun stoom naast hitte en verdelging van onkruid ook stroom. Met deze stoomketels heb je het voordeel dat er meer zekerheid is om altijd stroom aanwezig te hebben op de werkvloer. Maar je wilt natuurlijk ook zoveel mogelijk kosten beperken, want stroom kost geld. Hoe kan je dit het beste doen? Voordelen stoomketelsStoomketels zijn een vrij duurzame oplossing om energie op te wekken voor je industriële plek of voor de stadsverwarming. Stoomketels zijn een erg zuinig manier om energie op te wekken. Het rendement van stoomketels zijn ook vaak erg hoog. Dit komt omdat de energie die geproduceerd wordt bijna gelijk staat aan hoeveel er gebruikt wordt. Zo bespaar je energie, waardoor je niet meer opwekt dan nodig is.
Soorten stoomketelsOp de Nederlandse markt heb je maar drie verschillende stoomketels die je kunt onderscheiden, namelijk de waterpijpketel, een vuur pijpketel en de afgasketel. Iedere ketel heeft zo’n beetje zijn eigen functie. Bij de waterpijpketel gaat het water via pijpen naar een soort doos. De brandstof wordt daarna verbrand en vermengd met verbrandingslucht. Vervolgens wordt het water opgewarmd door de vuur stralingen en rookgassen. Bij de vuur pijpketel gaat dit toch wat anders. Hier gaan ketelgassen samen met vuurpijpen door buizenstelsels. Er komen veel warme gassen die het water opwarmen en uiteindelijk laten stomen. Bij de afgasketel is dit eigenlijk bijna hetzelfde. Het grootste verschil tussen afgasketel en vuur pijpketel is dat de afgasketel geen gebruik maakt van vuurgang, maar er wordt in de plaats van vuurgang vlampijlen gebruikt. Daarna zijn er verbrandingsgassen aanwezig die direct naar de rookgaskanaal gaat.
Stoomketel aanschaffen?
Een stoomketel kan duur zijn. De meeste bedrijven geven je ook vaak de optie of je een stoomketel wilt kopen of huren. Sommige bedrijven maken zelfs stoomketels op eigen ontwerp. Zoals bij de industriële stoomketel van Kuiper. Zij gaan namelijk in overleg met de klant of ze een stoomketel willen kopen of huren. Zodra je een stoomketel koopt of huurt, moet je het gaan installeren. Installeren kan erg lastig zijn, daarom kun je het beste je ketel door een andere partij laten installeren, zodat de ketel op de correcte stoomtemperatuur worden geïnstalleerd.
|