Allure Wonen
Image default
Meubels

In 3 stappen naar een nieuwe eettafel

in 3 stappen naar een nieuwe eettafel

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Vervelend genoeg hebben onze meubels nou eenmaal niet het eeuwige leven. Een gemiddelde bank, tafel of stoel gaat circa tussen de 5 en 10 jaar mee, dus dan kun je wel uitrekenen hoe vaak of jij gedurende je leven nieuwe meubels aan moet schaffen. Kleine meubels daarentegen, zoals een bijzettafeltje, vervangen we vaak iedere 2 tot 3 jaar. Een kleine aanpassing kan namelijk al zorgen voor een compleet andere look en feel van een ruimte. Grotere objecten behoeven natuurlijk een wat nauwkeurige aanpak gezien de aanschafprijs prijs doorgaans een stuk hoger ligt! In dit artikelen leiden we je in 3 stappen naar een nieuwe tafel.

Budget

Ben jij toe aan een nieuwe tafel, dan is het budget natuurlijk een essentieel onderdeel alvorens je kunt beginnen met je zoektocht. Het natuurlijk ontzettend vervelend, dat wanneer jij je alvast aan het oriënteren bent, je oog is gevallen op een model die flink boven je maximaal te besteden budget ligt. Door die vooraf vast te stellen, zal de teleurstelling een stuk minder zijn en zal je merken dat de zoektocht eenvoudige wordt. Want ook met een beperkt budget kun jij je huis KNUS inrichten.

Afmeting

Wanneer het budget is bepaald, is het tijd om ook te kijken hoe groot of de tafel minimaal, maar ook maximaal mag zijn. Wanneer je rond tafel neemt, dan zal de afmeting doorgaans anders zijn, dan wanneer je kiest voor een langwerpig model. Kortom, meet voor jezelf thui op wat past en leg het desnoods uit met een aantal kranten. Zo heb je een goed beeld bij hoe groot of de tafel uiteindelijk zal mogen zijn en kun je hier rekening mee houden tijdens de aanschaf.

Aankleding

Bij een nieuwe eettafel horen natuurlijk ook nieuwe accessoires. Het is dus verstandig, dat wanneer jij je huidige accessoires wilt blijven gebruiken, je de kleur van je tafel hierop afstemt. Kleuren die het vaak goed doen zijn; goud, zwart en groen. Stel je kiest voor een zwarte tafel, dan is deze prachtige te decoreren met bijvoorbeeld gouden accessoires in de vorm van een kandelaar, ornament of grote vaas.