Allure Wonen
Image default
Meubels

Meubilair op locatie

Prachtige rotan tafels kun je misschien niet overal kwijt. Dit heeft te maken met hoe meubels gebonden zijn aan een locatie en niet overal goed uit de verf komen. Je kunt hier een hele studie van maken en mensen die intérieur design studeren doen dat dan ook. Als je dit studeert en leert dan wordt je een expert in het mooi maken van omgevingen. Dan zie je een kamer en weet je wat er in thuis hoort. Natuurlijk kunnen smaken verschillen in dit opzicht. Ikzelf hou best wel van bruine aardetinten en een beetje drukke en warme kamer. Maar misschien hou jij juist wel meer van wit en zwart met minimalistische invloeden. Tegenwoordig gaan mensen vaak voor staal en minimalisme plus.

Minimalisme plus?

Minimalisme is een filosofisch concept dat vaak wordt toegepast op allerlei verschillende plekken. Hierbij is het hoofdconcept dat je dingen op een laconieke manier uitlegt en doet. Je doet het minimale dat nodig is. Dus de kleuren zijn vaak wit en zwart sinds we dat associëren met minimaal en je hebt zo weinig mogelijk meubilair. Minimalisme plus is iets heel anders en is een voortzetting van het minimalisme. Ik kan minimalisme plus het beste uitleggen als het concept van minimalisme maar dan met een beetje kleur toegevoegd en een paar vormen in het meubilair die toch wat meer ruimte innemen. De meeste mensen willen immers toch niet daadwerkelijk een minimalistische kamer. Dat is zo leeg en saai.

Een warme kamer dan toch maar

Het omgekeerde van minimalistisch is een warme kamer met allemaal kleine dingen erin. Vaak wordt het woord prullaria gebruikt om te beschrijven wat je dan allemaal in je kamer hebt staan. Nou vindt ik dat een beetje overdreven. Je hoeft niet zo een woord te gebruiken. Want weet je wat prullaria betekent? Kleine rotzooi spulletjes. Het woord komt waarschijnlijk van het woord prullenbak en het is belachelijk dat de wens voor een bepaalde stijl gepaard gaat met het idee dat het een grote rotzooi is in de kamer. Iedereen mag dat toch lekker zelf weten? Ikzelf ben een grote fan van de gezellige kamer.