Allure Wonen
Image default
Onderhoud

Zelf stucen of een stukadoorbedrijf

Bij mooi Stukadoorbedrijf Hoog wordt er een hoge kwaliteit gegarandeerd. Zelf stucen is ook een optie, maar je moet dan niet hetzelfde resultaat verwachten als een vakman dit werk zou uitvoeren. Een vakman is immers gespecialiseerd op dit gebied. Het is ook verstandiger om dit werk uit te laten voeren door een specialist. Zorgvuldig te werk gaan is namelijk van belang voor een goed resultaat. Als je er daadwerkelijk op staat om het toch zelf te proberen, moet je rekening houden met de eventuele extra tijd en geld dat het zal gaan kosten. De kans is namelijk groot dat je niet tevreden zal zijn met het resultaat.

Welke stappen om zelf te stucen?

Indien je het toch zelf wilt doen, is het belangrijk om een aantal stappen te volgen. Allereerst moeten alle muren en plafonds stofvrij zijn. De ondergrond moet dus goed schoongemaakt worden. Daarna moet je een primer aanbrengen op de muren en plafonds. De volgende stap is het maken van het gips. Hierna kan je dit meteen aanbrengen op het oppervlak. Vervolgens moet je de muur vlak afwerken. Hierbij moet je echter zorgvuldig te werk gaan. Het is namelijk van belang dat alle muren even vlak en egaal zijn. De laatste stap is het schuren van de muren met een natte spons. Deze stappen leiden tot een aannemelijk gestuct effect. Bij Stukadoorbedrijf Hoog krijg je echter garantie van goed werk. Het zelf stucen van de muren en plafonds is eigenlijk een risico.

Kwaliteit van stucwerk

Bij stucwerk is hoge kwaliteit cruciaal. Het aanbrengen van stucwerk is niet iets wat bestaat uit één stap. Er moeten diverse stappen gevolgd worden om een mooi resultaat te bereiken. Wanneer deze stappen niet zorgvuldig worden uitgevoerd, zal je niet tevreden zijn met het eindresultaat. Het is ook iets wat meteen zou opvallen in huis. Daarom kan je het beter laten doen door een professional, zoals door Stukadoorbedrijf Hoog. Hierdoor zou je jarenlang kunnen genieten van het prachtige stucwerk dat een specialist heeft gecreëerd. Daarnaast voorkom je extra kosten door het in een keer goed te laten doen.