Allure Wonen
Image default
Raamdecoratie

Perfect passende rolgordijnen

 

Er zijn vele soorten raambekleding. De bekendste vorm is toch wel het rolgordijn. Bijna iedereen heeft een rolgordijn in huis. Het mooiste rolgordijn is een rolgordijn op maat. Een maatwerk rolgordijn wordt tot op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt voor je raampartij. 

Maatwerk rolgordijnen

Er zijn verschillende uitvoeringen van rolgordijnen. Om te beginnen is er keuze tussen de soorten stof. Als je op zoek bent naar zonwerende rolgordijnen waar je nog goed door naar buiten kunt kijken, dan zijn er transparante rolgordijnen en rolgordijnen die zijn gemaakt van screendoek. Deze laatste doeken hebben een hoge reflecterende waarde waardoor ze warmte weerkaatsen.

Ben je op zoek naar rolgordijnen die zowel zonwerend zijn, inkijk tegengaan en toch nog licht doorlaten? Dan zijn semi-transparante of lichtdoorlatende rolgordijnen de perfecte oplossing. Speciaal voor de slaapkamer of andere ruimtes die je graag wil kunnen verduisteren, zijn er de verduisterende rolgordijnen. Bij deze stoffen krijgt licht geen kans om naar binnen te schijnen door het doek. Met extra U profiel zijgeleiding kan er ook via de zijkanten geen licht naar binnen lekken.

Bedieningsmogelijkheden rolgordijnen

Standaard worden rolgordijnen bediend met een metalen ketting. Hiermee rol je de stof eenvoudig af of weer op. Het is ook mogelijk om elektrische rolgordijnen op maat te laten maken. Deze rolgordijnen kun je dan bedienen met schakelaar, afstandsbediening of app op je telefoon. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en toch je raambekleding wil bedienen. 

De rolgordijnen met elektrische bediening worden altijd in een cassette of met montageprofiel geleverd. De cassette kan rond of vierkant worden uitgevoerd en geeft een luxe uitstraling aan het rolgordijn.

Er zijn verschillende motoren beschikbaar voor rolgordijnen. Ook als je geen stroomaansluiting hebt bij je kozijnen kun je elektrisch bediende rolgordijnen plaatsen. Deze worden dan voorzien van oplaadbare batterij motoren. Ideaal dus voor iedere situatie.

Smartfit rolgordijnen

Ook voor kunststof ramen en deuren zijn rolgordijnen geschikt. Als je niet in je kozijn wil schroeven, dan kun je kiezen voor een rolgordijn dat in een smartfit frame wordt geplaatst. Dit rolgordijn wordt dan met clips bevestigd aan je kozijn, zodat het ook bij openen mooi op zijn plek blijft.

Zelf je rolgordijnen opmeten en online bestellen

Wil je de beste Nederlandse kwaliteit maar ook de scherpste prijs? Kijk dan eens op de webshop van Marasol. Marasol is Premium Partner van VeranoⓇ en levert daarmee uitsluitend de hoogwaardige producten van dit Brabantse bedrijf. Marasol is opgericht door vader en dochter Martin en Anna. Anna is het directe en enige aanspreekpunt voor de klanten. Anna heeft veel kennis van de Verano producten en helpt je graag met het kiezen van de best passende oplossing voor jouw ramen. Als je foto’s mailt kan ze je voorzien van gratis en vrijblijvend advies over wat er allemaal mogelijk is. Ook kan ze je adviseren waar je moet meten en hoe je het beste kunt monteren.

Als je graag wil zien welke stoffen er allemaal zijn, dan kun je via de site een aantal proefmonsters aanvragen. Ook dit is gratis en vrijblijvend.

https://marasol.nl/elektrische-rolgordijnen/