Allure Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Bespaar water door kunstgras te gebruiken

Naast comfortable, vergelijkbaar met natuurlijk gras, gemakkelijk schoon te maken en de omgeving mooier te maken, is kunstgras milieuvriendelijk. De voordelen ervan zijn ontelbaar en je installeert en geniet van veel kwaliteit, want het is uiterst bestendig.

In tegenstelling tot natuurgras dat regelmatig moet worden besproeid, heeft synthetisch gras geen water nodig. Hiermee helpt je de planeet liters water en energie te besparen door geen chemicaliën, onkruidverdelgers en meststoffen te gebruiken om er altijd gezond uit te zien. Bovendien is het recycleerbaar, wat het nog duurzamer maakt.

Kunstgras, milieuvriendelijk
Wij beseffen reeds hoezeer de planeet behoefte heeft aan waterbesparing. De bezorgdheid over de watercrisis is reeds een realiteit in verschillende landen, waar rivieren steeds droger worden, zodat de mensen deze natuurlijke hulpbron zoveel mogelijk moeten sparen.

Dit alles in aanmerking genomen, als je graag een gazon tuin of achtertuin hebt, is het tijd om samen te werken met het milieu en jouw natuurlijke gras in te ruilen voor kunstgras.

Kunstgras is een element van onschatbare waarde voor de planeet en genereert jaarlijks een aanzienlijke hoeveelheid water. Natuurgras vervangen door synthetisch gras is een manier om tijd te besparen bij de verzorging van jouw gazon en ook om milieuvriendelijk te zijn, aangezien dit type gras veel bijdraagt tot de planeet.

5 redenen om kunstgras te leggen
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is synthetisch gras niet alleen bestemd voor voetbalvelden of wintertuinen, maar wordt het ook steeds meer gebruikt voor decoratie, zowel voor buiten- als binnenruimtes, ideaal voor wie op zoek is naar iets alternatiefs, moderns en anders.

Zijn gemakkelijke toepassing in verschillende soorten vloeren en omgevingen is wat synthetisch gras tot een uitstekende optie maakt. Enkele van de ruimten waar de toepassing ervan wordt aanbevolen zijn kinderruimten, speelzalen, huiskamer inrichting, kantoren, wintertuinen en voetbalvelden.

Hieronder belichten we de belangrijkste redenen om kunstgras in een omgeving te leggen.

1 – Bestendig Materiaal
Synthetisch gras heeft een hoge duurzaamheid, het is gemaakt van nylon of polypropyleen, waardoor het een resistent materiaal is dat in verschillende omgevingen kan worden toegepast.

2 – Gemakkelijk onderhoud en installatie
De installatie van synthetisch gras is eenvoudig en het kan worden toegepast op alle soorten vloeren, en het onderhoud is eenvoudig. Als het binnen is gewoon stofzuigen en als buiten gewoon sproeien water met een slang.

3 – Niet ontvlambaar
Synthetisch gras is niet ontvlambaar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken zal het geen vuur verspreiden als er een ongeluk gebeurt, als er bijvoorbeeld een brandende sigaret op valt, zal er hooguit een brandmerk op de plek komen, maar haar materiaal is niet ontvlambaar.

4 – Waterbesparend en vrij van plagen
In tegenstelling tot natuurgras vereist het niet veel werk of irrigatie, dus je bespaart water, en het gras zal altijd groen zijn, bovendien zullen insecten en ongedierte geen probleem vormen, en bespaart je met insecticiden, wat niet zou gebeuren in het geval van natuurgras.

5 – Schoonheid het hele jaar door
Door kunstgras in jouw tuin te installeren, bent je zeker van een groene en mooie uitstraling het hele jaar door. Een natuurlijk gras verandert in de loop van de maanden van uitzicht, verandert van schaduw en vereist een constante verzorging.

Door te kiezen voor een synthetische grasmat behoudt jouw tuin het hele jaar door een uniforme kleur, dezelfde hoogte en schoonheid voor jaren. Het is de moeite waard in dit element te investeren

https://www.kunstgrashasselt.nl/kunstgras