Allure Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Wanneer moet je als ouder kiezen voor een speelhuisje, schommel of een zandbak?

Je merkt de laatste tijd dat je kind zich steeds meer gaat vervelen in de tuin of niet meer naar het speeltuintje om de hoek wil. Dus gaan ze lekker binnen zitten gamen achter hun schermen of juist weer die ene serie verder kijken. Terwijl het heerlijk weer is om naar buiten te gaan, maar hoe krijg je nu je kinderen van dat scherm af. Misschien met een speeltoestel zoals een speelhuisje, schommel of zandbak? Maar wat zouden ze dan het leukst vinden? Daar kom je achter in deze blog.

Vraag het kind wat hij of zij het liefst wil

De eerste mogelijkheid die je als ouder kunt doen, is het aan het kind zelf vragen wat ze het liefst willen. Misschien hebben ze ervaring met een speelhuisje bij een goede vriendin waar ze bijna elke week gaat spelen bij haar in de tuin. Of bepaalde schommels in de speeltuinen die ze juist erg leuk vinden om mee te spelen. Kortom, het kind zelf weet soms het beste wat ze precies willen en zullen je ook daarmee verder helpen. Daarbij kun je soms ook bij vrienden van je kind kijken wat zij allemaal hebben voor speeltoestellen voor in de tuin. Bonus tip: op een nestschommel vermaken kinderen zich terwijl ze samen op de schommel kunnen zitten.

Wat past het beste in jouw tuin?

Wij snappen natuurlijk ook dat sommige mensen niet de ruimte hebben om het grootste speeltoestel ooit te laten bouwen voor hun kind in de tuin. Maar er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden hierin. Als je namelijk niet een grote tuin hebt, dan kun je bepaalde dingen al van je lijstje afstrepen die niet haalbaar zijn, bijvoorbeeld een skelet van een schommel of een bepaald hoog speelhuisje dat veel grond vereist. Daarom is het goed om na te denken wat het beste is voor de tuin.

Wat heeft jouw voorkeur?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij een bepaalde voorkeur hebt uit deze drie speeltoestellen. Heb je liever een schommel waar je met je kind kunt spelen of dat ze lekker zelf in de zandbakken aan het graven zijn omdat er een schat onder verborgen ligt. Daarbij let je ook op jouw eigen tuin wat je wel en niet vindt passen. Jouw mening als ouder telt ook. Besparen op een speelhuisje of wil je er 1 die je ook binnen kunt plaatsen? Denk dan eens aan een speelhuisje die gemaakt is van kunststof.