Allure Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Wat is een goede hoogte voor een hekwerk?

Overweeg je om een nieuw hekwerk te kopen? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Hekwerken zijn er namelijk in allerlei soorten en maten en het is ook belangrijk om van tevoren te bedenken wat de hoofdreden is dat je een hekwerk wilt plaatsen. Is dit privacy? Een mooie nieuwe look voor je tuin? Of juist extra veiligheid voor jouw kinderen of huisdieren?

Laat je hekwerk tot grote hoogte stijgen (of juist niet!)

Een goede hoogte voor een hekwerk is essentieel om de gewenste functionaliteit en veiligheid te bieden. Of je nu op zoek bent naar privacy, het afschermen van je tuin of het beschermen van je huisdieren, er zijn een paar belangrijke overwegingen om rekening mee te houden bij het bepalen van de juiste hoogte.

Meer privacy

Als privacy je belangrijkste doel is, kies dan voor een hekwerk dat minimaal 1,80 meter hoog is. Dit zorgt ervoor dat nieuwsgierige blikken buiten blijven en geeft je de gewenste privacy in je achtertuin. Voor het afschermen van je tuin kan een hekwerk van ongeveer 1,20 tot 1,50 meter voldoende zijn. Dit biedt een duidelijke grens tussen jouw eigendom en dat van de buren zonder al te veel afzondering te creëren. Een hekwerk van HekkenPoorten kan je hierbij helpen.

Bescherm je huisdieren en/of kinderen

Als het gaat om het beschermen van huisdieren of kleine kinderen, is het belangrijk om te kiezen voor een hekwerk met voldoende hoogte om te voorkomen dat ze er overheen kunnen springen of klimmen. Een hoogte van minimaal 1,50 meter wordt meestal aanbevolen.

Tellen alleen de looks? Dan telt vooral jouw eigen smaak

Wil je hoofdzakelijk een hekwerk plaatsen om het uiterlijk van je tuin te upgraden? Dan is de hoogte minder van belang. Kijk dan vooral naar wat je mooi vindt. Hoogte maakt in dit geval minder uit. Gebruik ook apps als Pinterest om verschillende modellen en uitvoeringen te bekijken om erachter te komen wat je mooi vindt en wat bij jouw stijl past.

Kies op basis van je wens of doel

Heb je keuzestress? Bij het bepalen van de juiste hoogte voor een hekwerk is het belangrijk om rekening te houden met jouw specifieke behoeften en doelen. Denk aan privacy, afscherming of veiligheid en kies de hoogte die daar het beste bij past.

 

https://hekkenpoorten.nl/