Allure Wonen
Image default
Tuin inrichting

Een Japandi tuin inrichten, zo doe je dat!

Droom je van een serene en rustgevende tuin met een vleugje Aziatische flair? Dan is een Japandi tuin de perfecte keuze! De combinatie van Japanse en Scandinavische invloeden zorgt voor een harmonieuze en minimalistische sfeer. Hier zijn wat tips om jouw eigen Japandi-paradijs te creëren.

Maak een neutrale basis

Kies voor natuurlijke materialen zoals hout en steen om de basisstructuur van jouw tuin vorm te geven. Denk aan een houten terras of paden van grind. Dit vormt de basis van jouw tuin. Door natuurlijke materialen te gebruiken, creëer je een rustige basis voor de rest van je tuinontwerp. Wil je graag een omheining om je tuin? Kies dan een eenvoudig hekwerk bij een hekken- en poortenspecialist. Een houten hekwerk van HekkenPoorten past bijvoorbeeld goed in een Japandi tuin.

Kies eenvoudige beplanting

Minimalisme is key in een Japandi tuin. Kies voor strakke lijnen en beperk het aantal plantensoorten. Denk aan bamboe, esdoorns en mossen voor die typisch Japanse uitstraling.

Creëer rustgevende hoekjes

Voeg zitplekken toe waar je kunt ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid van je tuin. Een eenvoudige bank met kussens of een schommelstoel zijn perfecte opties. Hallo, serene zen-omgeving! 

Gebruik verlichting voor de juiste sfeer

Zachte verlichting zoals lantaarns of ingebouwde ledlampjes om ’s avonds een warme en uitnodigende sfeer te creëren zijn essentieel voor een Japandi-tuin. Je kunt in deze tuin namelijk van ‘s ochtends tot ‘s avonds ontspannen, daarom wil je ook ‘s avonds nog wat kunnen zien in je tuin. Met de juiste sfeerverlichting accentueer je bepaalde plekken in je tuin en maak je een 

Voeg een vijver of andere waterelementen toe

Een vijver of waterval kan dienen als het middelpunt van jouw Japandi tuin. Het geluid van stromend water zorgt voor een rustgevende ambiance.

Decoreer met minimalistische elementen 

Decoratieve elementen zoals stenen, lantaarns, bamboehekken of tuinornamenten die de Japanse esthetiek benadrukken versterken het Japandi ‘gevoel’ in jouw tuin. Let wel op dat je niet te veel decoratie gebruikt: Less is more!

Met deze eenvoudige tips kun je jouw eigen Japandi tuin creëren, waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en kunt genieten van een oase van rust en sereniteit. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak van jouw tuin een harmonieus paradijs!

 

https://hekkenpoorten.nl/