Allure Wonen
Image default
Tuin winkels

Tips voor het kiezen van een kunstkerstboom

Als u bent zoals de meeste mensen, bent u waarschijnlijk opgegroeid met een echte kerstboom. Maar tegenwoordig kiezen meer en meer mensen voor kunstbomen. Daar zijn veel redenen voor, onder andere het feit dat kunstbomen handiger zijn en langer meegaan. Maar met zoveel kunstbomen op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke je moet kiezen. In dit artikel geven we u enkele tips voor het kiezen van een kunstkerstboom bij de outlet. We helpen je beslissen welk materiaal voor jou geschikt is, hoe je de juiste maat kiest en hoe je de beste aanbiedingen vindt.

 

Part 1: Waarom kiezen voor een kunstkerstboom?

Er zijn veel redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor kunstbomen in plaats van echte. De belangrijkste is misschien wel het milieu. De meeste echte bomen worden op boerderijen gekweekt, en het oogsten ervan kan slecht zijn voor het milieu. Bovendien moeten echte bomen elk jaar worden vervangen, en veel van die bomen belanden op de stortplaats. Kunstbomen kunnen jaren meegaan en dragen niet bij aan vervuiling of ontbossing. Een andere belangrijke reden om voor kunstbomen te kiezen is het gemak. De meeste echte kerstbomen moeten worden omgezaagd en verzorgd. Kunstbomen zijn gemakkelijk op te zetten en hoeven niet te worden bewaterd. Ze kunnen ook het hele jaar blijven staan.

 

Deel 2: Welk materiaal moet je kiezen?

Bij het kiezen van een kunstboom is het eerste waar je aan moet denken het materiaal waarvan hij gemaakt is. De meest voorkomende soorten kunstbomen zijn gemaakt van PVC, PE en PP. Hoewel elk van deze materialen voor- en nadelen heeft, hebben ze allemaal één ding gemeen – ze zijn niet biologisch afbreekbaar. Terwijl PVC en PP bomen niet giftig zijn, bevatten PE bomen giftige stoffen (Vroeger werd lood gebruikt in de constructie van PE bomen, maar dat is al lang verboden).

 

PVC kerstboom

Als je opgroeit in de jaren 90, zal het eerste waar je aan denkt waarschijnlijk een PVC kerstboom zijn. PVC bomen waren erg populair in de jaren 90, maar veel mensen kiezen tegenwoordig voor andere kunstbomen. Enkele voordelen van PVC kerstbomen zijn dat ze betaalbaar zijn, zeer gemakkelijk op te zetten en in veel verschillende vormen en stijlen verkrijgbaar zijn. Aan de andere kant zijn PVC bomen erg zwaar en kunnen ze na de kerst niet buiten blijven staan. Als u besluit een PVC-kerstboom te kopen, zorg er dan voor dat u er een kiest die is gemaakt van niet-giftige materialen.

 

PE kerstboom

PE bomen zijn duurder dan PVC bomen, maar ze zijn ook milieuvriendelijker. PE bomen zijn biologisch afbreekbaar, niet giftig en kunnen na de kerst worden gecomposteerd. Aan de andere kant zijn PE bomen duurder dan PVC bomen, dus als je op een budget zit, is een PVC boom misschien een betere optie voor jou. PE bomen hebben realistisch gebladerte, en ze kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Een ding om in gedachten te houden is dat PE bomen niet kunnen worden gebruikt met een staande boomstandaard, omdat dit de stam kan beschadigen.

 

PP kerstboom

PP bomen lijken erg op PVC bomen, maar ze zijn meestal duurder. PP bomen zijn ook niet-toxisch en biologisch afbreekbaar. Deze bomen zijn meestal zeer gemakkelijk op te zetten. PP bomen zijn een goede keuze als u van de traditionele uitstraling houdt, maar ze zijn niet erg realistisch. PP bomen zijn meestal beter geschikt voor gebruik binnenshuis, maar je kunt ze ook buiten gebruiken.

 

Conclusie

Bij het kiezen van een kunstkerstboom, moet je nadenken over het materiaal waarvan het is gemaakt, evenals de kosten. PVC bomen zijn de goedkoopste bomen en zijn zeer gemakkelijk op te zetten, maar ze kunnen niet buiten worden gebruikt. PE- en PP-bomen zijn duurder, maar ze zijn biologisch afbreekbaar en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

 

Deel 3: Hoe kies ik de juiste maat?

Als je wilt dat je kunstkerstboom er echt uitziet, moet je de juiste maat kiezen. Er zijn twee dingen die je moet overwegen bij het kiezen van een boomgrootte – de diameter van de boom en de hoogte van de boom. Als de diameter van de boom te klein is, zal hij er niet realistisch uitzien. Aan de andere kant, als de diameter van de boom te groot is, zal het niet passen in uw huis. Wat de hoogte van de boom betreft, moet u ervoor zorgen dat de boom hoog genoeg is om over uw meubels heen te kunnen kijken.

 

Hoe vind je de beste deals?

U hebt waarschijnlijk al gemerkt dat kerstbomen niet goedkoop zijn. Als je een budget hebt, is het een goed idee om je boom vroeg te kopen. Hoe dichter je bij Kerstmis wacht, hoe duurder de bomen worden. Wanneer u uw boom koopt, zorg er dan voor dat u goed rondkijkt. Begin december zijn de beste aanbiedingen te vinden. U kunt uw boom ook online kopen. Veel online winkels bieden kortingen aan als u uw kerstboom vroeg koopt. Dat was het voor ons artikel over het kiezen van een kunstkerstboom. We hopen dat je ervan genoten hebt en dat je genoeg geleerd hebt om een weloverwogen beslissing te nemen.

https://www.tuincentrumoutlet.com/kerst-kerstverlichting