Allure Wonen
Image default
Tuinieren

Bomen en struiken snoeien voor beginners

Heb jij een boom in je tuin die aan het eind van zijn leven is of een grote struik die te groot aan het worden is? Voor mensen die geen professionals zijn in het onderhouden van een tuin en bomen, kan dit een probleem zijn! Hier zijn een paar tips voor beginners om dit zo handig en veilig mogelijk aan te pakken.

 

Veiligheid

Of je nu aan het kappen of snoeien bent, draag een veiligheidsbril en handschoenen! Stukjes hout vliegen alle kanten op en voordat je het weet zit het in je oog of ben je aan het bloeden. Wees voorzichtig en ben voorbereid!

Zorg er voor dat je bij het kappen van een boom een plan hebt over welke kant de boom het beste op kan vallen. Zo maar beginnen met hakken is nooit een goed idee. Start met het snoeien van alle takken totdat alleen de stam nog over is. Vervolgens kan je langzaam beginnen met kappen en de boom leiden naar de kant waar die om moet vallen. Ben slim en vraag iemand anders om je te helpen mocht er iets mis gaan.

 

Afval container huren

Al dat hout wat je weg zit te halen zal nooit in de groenbak passen. Misschien ben je van plan om het te gebruiken voor de open haard of voor creatieve doeleinden. Toch zal er erg veel hout over blijven wat niet te gebruiken is. Ben daarom slim en doe van tevoren wat onderzoek naar een hout container huren. Het is de meest efficiënte manier om je tuin zo netjes mogelijk te houden.

 

Ga op forums

Heb je geen interesse meer in een bepaalde boom of struik of is het teveel werk aan onderhoud? In plaats van het om te hakken is het wel zo natuurvriendelijk om te kijken of er iemand is die het zou willen hebben. Online bestaan veel forums van planten- en bomenliefhebbers die vast wel het een en ander van je zouden willen overnemen. Zo niet zijn ze altijd een hele goede bron van informatie over hoe je de specifieke plant of boom zou kunnen onderhouden.

https://010afvalcontainers.nl/hout-container-huren/