Allure Wonen
Image default
Verbouwen

Aanvragen groene lening voor dubbel glas

Wat is een groene lening?

Er zijn bedrijven die leningen verstrekken die als doel hebben het verduurzamen van een woning. Dit kan van alles zijn, denk hierbij aan zonnepanelen, warmtepomp, spowumuurisolatie of het laten plaatsen van dubbel glas.

De naam zelf is een vrij algemene term en is niet een vaste naam. Wij noemen het voor nu even de groene lening. Deze lening is dus specifiek voor het verduurzamen van de woning en heeft hierbij ook vaak een lagere rente en kortere looptijd.

Met deze voordelige voorwaarden is het aantrekkelijk om een investering te doen. De lening kan dan veelal worden terug betaald met de besparingen die worden gemaakt op de energierekening.

Kosten van dubbel glas

Een voorbeeld hiervan zijn de investeringen om een gehele woning van dubbel glas te voorzien. Afhankelijk van de aantal ruiten, zullen de kosten voor het plaatsen van dubbel glas onder de 5.000 euro liggen. Maar door het laten plaatsen van dubbel glas, kan op de energierekening al vrij eenvoudig fors op  de energierekening bespaard worden.

Geen behoefte voor het aangaan van een lening. Dan is het advies om te beginnen om alle ruiten in de woonkamer te voorzien van HR++ glas.

Subsidie aanvragen voor dubbel glas

Naast het aanvragen van een lening, is er ook een optie voor het aanvragen van subsidie voor dubbel glas. Informeer hiervoor bij de gemeente naar de mogelijkheden. Zeker in combinatie met andere duurzame maatregelen is het slim om te informeren naar alle subsidie mogelijkheden.

De overheid probeert op diverse manieren om dubbel glas te stimuleren. Zo is ook het btw tarief verlaagd van 21% naar 9% op het tarief van arbeid

Glaszetter in de regio vinden

Zijn de opties voor een groene lening aanwezig? Dan is het slim om dit maximaal te benutten. Het vinden van de juiste vakspecialisten is daarbij een belangrijke factor. Een glaszetter in de regio kan makkelijk gevonden via een speciale bedrijvengids die zich richt op glaszetters.

Om inzicht in de kosten te krijgen, kan er altijd vrijblijvend een offerte aangevraagd worden.

 

https://www.dubbelglas-gigant.nl/