Allure Wonen
Image default
Verbouwen

Heeft u interesse in een fantastisch groendak?

Tegenwoordig is het een echte trend om duurzaam te leven. Binnenhuis komen er dan ook steeds meer planten voor. Ook buitenhuis kunt u er genoeg aan doen om uw steentje bij te dragen. Zo zou u ervoor kunnen kiezen om een groendak aanleggen Eindhoven. Dit is niet alleen erg mooi, maar ook nog eens functioneel!

Groendaken zijn erg voordelig!
Aan het hebben van groendaken zitten vele voordelen. Met een groendak wordt uw dak bijvoorbeeld in de zomermaanden nooit warmer dan 20 graden. De binnentemperatuur van uw huis wordt daarom ook een stuk lager. In de winter daarentegen werkt de laag als een extra isolatielaag. Een groendak ziet er daarbij ook nog eens erg mooi uit. Ook dient dit als een voedselbron voor vele insecten en vogels. Deze zijn er in de zomermaanden dan ook genoeg te vinden op en rondom uw dak. U zou er ook voor kunnen kiezen om een groendak aan te leggen in de vorm van een moestuin. Dit bespaart ruimte in uw tuin en tegelijkertijd kunt u alsnog genieten van allerlei verse producten. Met een groendak wordt ook de kans op wateroverlast aanzienlijk kleiner. Een groendak neemt namelijk zo’n 60% tot 80% meer water op dan andere dakbedekkingen. Dit is dan ook erg gunstig voor uw huis en tuin. Ook verkleint het de kans op wateroverlast in het riool. Nederland heeft steeds meer last van toenemende wateroverlast. Om deze reden kiezen veel gemeenten er daarom ook voor om subsidie te verstrekken. Neem daarom zeker even contact op met uw gemeente om erachter te komen of u hiervoor in aanmerking komt.

Stappenplan voor het aanleggen van uw groendak!
Bepaal allereerst of uw dak geschikt is voor een groendak. Hiervoor zou u een dakscan kunnen laten maken. Deskundigen kijken dan precies voor u na welke mogelijkheden er zijn. Begin daarna aan de voorbereiding. Dit is namelijk een erg belangrijke stap. Het is bijvoorbeeld van belang dat uw dak schoon is. Kijk daarbij ook even uw dakbedekking na. Nu is het namelijk nog gemakkelijk op te lossen, straks wordt dit al lastiger. Maak ook zeker uw dak goed droog! Daarna kunt u de drainagelaag aan gaan brengen. Snijd deze eventueel ook op maat. Daarna kunt u de substraat-laag aan gaan brengen. Hier zit wel nog verschil in. Het hangt er namelijk van af of u voor een extensief of een intensief groendak gaat. De samenstelling in de substraat-laag is dan namelijk in beide gevallen anders. Na het aanbrengen van de planten hoeft u deze alleen nog maar water te geven en vervolgens alleen nog maar te genieten. Een groendak maken Eindhoven kunt u dan ook gemakkelijk zelf!

Schakel een specialist in!
Weet u niet waar u moet beginnen? Of wilt u graag wat extra ondersteuning? Neem dan contact op met een specialist. Zij helpen u graag en zorgen ervoor dat u binnen no-time kunt genieten van een fantastisch groendak!