Allure Wonen
Image default
Verbouwen

Wat is het belang van kruipruimte ventilatie?

Het is misschien iets waar je niet zomaar bij stilstaat, maar fijne kruipruimte ventilatie is belangrijk. Als er onvoldoende ventilatie is in je kruipruimte, ontstaan er muffe geurtjes, houtrot en vocht. Dat laatste kan weer schimmel veroorzaken. Ook al is je kruipruimte goed geïsoleerd, dan nog is het belangrijk dat er ventilatie is. Goed om te weten is dat het niet verplicht is om de kruipruimte te ventileren, maar het is beter om dat wel te doen. De kruipruimte heeft namelijk veel meer effect op je woning dan je misschien zou denken. Daarnaast voorkomt het ook schadelijke gassen zoals radon, een radioactief gas dat in de grond te vinden is.

Schimmel verwijderen en voorkomen

Om schimmel zoveel mogelijk te voorkomen, is het zeker verstandig om je kruipruimte te ventileren. Indien je al schimmel hebt, is het niet te laat om alsnog te kiezen voor goede kruipruimte ventilatie. Je kunt schimmel meestal goed verwijderen met speciale sprays, maar als je wil dat het niet terugkeert is ventilatie in de kruipruimte dus een goede oplossing. Indien je echt hardnekkige schimmel hebt, is het misschien ook verstandig om een vochtvreter aan te schaffen. Zo ben je er vrij zeker van dat schimmel geen kans meer heeft. Schimmel heeft een behoorlijk negatief effect op je gezondheid, maar ook op je gemoedstoestand. Het is dus zeker iets om serieus naar te handelen.

Kosten kruipruimte ventilatie

Over het algemeen kost het niet veel geld om je kruipruimte te ventileren. Het zal meestal niet meer dan 50 euro kosten, met de plaatsingskosten er niet bij gerekend. Het is de investering echter wel waard, want het kan gezondheidsklachten voorkomen. Ook voorkomt het vaak vieze beestjes, zoals pissebedden en zilvervisjes. Indien je geïnteresseerd bent in kruipruimte ventilatie kun je natuurlijk op adviesgesprek gaan en een offerte aanvragen, zodat de kosten gelijk inzichtelijk voor je zullen zijn.