Allure Wonen
Image default
Vloeren

Alles wat je wilt weten over grote wandtegels

Grote wandtegels worden steeds populairder. Wat niet gek is, ze worden namelijk vaak gebruikt om een ruimte visueel groter te laten lijken. Doordat er minder voegen nodig zijn, wordt er een continu oppervlak gecreëerd en dit geeft een modern en strak uiterlijk aan de ruimte waar de XL-wandtegels gebruikt worden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in een kleine ruimte. 

Maak de ruimter groter

Zoals al eerder gezegd is het gebruiken van grote wandtegels visueel aantrekkelijker dan het gebruiken van kleinere tegels. De grote wandtegels kunnen namelijk een ruimtelijk effect creëren en een moderne, minimalistische look toevoegen aan een ruimte. Dit straalt luxe uit! 

Grote wandtegels zijn gemakkelijk in onderhoud

Naast dat grote wandtegels gebruikt worden om een ruimte groter te laten lijken, hebben de tegels van zichzelf ook nog vele andere voordelen. Zo zijn grote wandtegels vanwege de hoeveelheid minder voegen bijvoorbeeld ook gemakkelijk te onderhouden. Hoe minder voegen, hoe minder ruimte er is voor vuil en vocht om zich op te hopen. Daarnaast zijn grote wandtegels vaak ook gemaakt van duurzame materialen zoals keramiek waardoor ze langer meegaan dan normale wandtegels. 

Kies de juiste stijl

Bij grote wandtegels is het ook erg belangrijk om rekening te houden met de grootte, de kleur en het materiaal. Deze bepalen namelijk allemaal het effect op een ruimte. Grotere tegels kunnen een ruimte meer open en ruimtelijk maken, terwijl kleinere tegels een ingewikkelder en gedetailleerder uiterlijk kunnen creëren. De kleur en het materiaal van de tegels kunnen ook van invloed zijn op de algehele toon en stijl van een kamer. Heldere en gedurfde tegels kunnen bijvoorbeeld een speelse en energieke tint toevoegen, terwijl meer neutrale of natuurlijke tinten een kalmerende en rustgevende sfeer kunnen creëren. 

Het verwerken van grotere wandtegels

Het gebruik van grote wandtegels kan echter ook nadelen hebben. Vaak zijn ze namelijk duurder dan normale wandtegels, dit omdat ze groter zijn en vaak op maat gemaakt moeten worden. Bovendien kunnen ze moeilijker te installeren zijn. Ze zijn namelijk zwaarder waardoor ze moeilijker te hanteren zijn dan kleinere tegels. Daarnaast kan het mogelijk ook moeilijker te vervangen zijn als deze tegels beschadig raken. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig te overwegen of XL-formaat wandtegels geschikt zijn voor jouw specifieke project en om de voor-en nadelen af te wegen voordat je een beslissing maakt. 

XL Wandtegels voor alle ruimtes

XL-wandtegels kunnen in veel verschillende ruimtes worden gebruikt, maar het is belangrijk om te overwegen of ze geschikt zijn voor de specifieke ruimte waarin je ze wilt gebruiken. Wij adviseren dan ook om een professional te raadplegen voordat je besluit om grote wandtegels te gebruiken in een bepaalde ruimte. Bij Regge Tegels & Vloeren werken professionals die je kunnen adviseren over of deze tegels geschikt zijn voor jouw specifieke situatie en hoe je ze het beste kunt (laten) installeren. Je zou ze zelf kunnen plaatsen maar wij adviseren om hier toch echt een specialist voor te vragen. Het plaatsen vereist namelijk nauwkeurigheid. Ook kan een tegelzetter beter inschatten hoe een tegel het meest efficiënt te snijden is, zodat u vaak minder tegels nodig hebt. 

Kom eens langs bij Regge Tegels & Vloeren!

Wil je meer informatie over grote wandtegels? Kom dan gerust eens langs in onze showroom om onze ruime collectie wandtegels te bekijken. Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn. Wil je liever eerst wat informatie vooraf? Neem dan contact met ons op via de telefoon of mail. 

https://www.regge-tegels.nl/wandtegels/grote-wandtegels/