Allure Wonen
Image default
Welness en Zwembad

De gezondheidsvoordelen van een hottub

Droom je van een hottub bij je thuis? Steeds meer mensen kiezen voor een verwarmd buitenbad voor in de tuin of op het terras. Het spa-bad is ideaal als je je alleen of met je partner na een drukke werkdag of tijdens de vakantie wilt ontspannen. Een hottub bevordert het geestelijke en lichamelijke welzijn en is een weldaad voor je spieren, gewrichten en organen. De oude Romeinen zweerden al bij de gezondheidsvoordelen van een warm, heilzaam bad. Voordelen die zich uiten in minder stress, een verbeterde bloedcirculatie en hartwerking, sneller herstel na een fysieke inspanning, minder stijve spieren en gewrichten en een gezondere huid. Het is tevens pijn verlichtend, stofwisseling verhogend en slaap verbeterend.

Optimale ontspanning en herstel na verblijf in de buitenspa

Een hottub wordt in de meeste gevallen aangeschaft om heerlijk te relaxen na een dag hard werken. Om even de zinnen te verzetten en nergens aan te denken. Je komt al na een halfuurtje helemaal tot rust, maar je kunt natuurlijk ook langer in de buitenlucht genieten van het warme badwater. Het verblijf in de hottub zorgt voor ontspanning en de aanmaak van het gelukhormoon endorfine. Warmte verlicht pijn en vergroot de elasticiteit van je lichaam.

Enerzijds daalt je hartslag en bloedruk in de buitenspa, anderzijds gaat de bloedsomloop omhoog en verwijderen de haarvaten zich. Je krijgt een beter uitziende, gezondere huid. Door de hogere bloedcirculatie ontstaat een hoger metabolisme, een betere opname van zuurstof en voedingsstoffen in de cellen en een versnelde afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Spieren herstellen sneller in de hottub, ook bij blessures. Reumatische gewrichten worden minder stijf en pijnlijk. De versnelde stofwisseling draagt ook bij aan gewichtsverlies als je probeert af te vallen.

Een weldadige hottub kiezen op basis van stijl, kwaliteit en budget

Weet je al wat voor soort hottub je wilt? Er zijn verschillende modellen om te kiezen op basis van stijl, kwaliteit en prijs. Sauna4you.nl heeft een veelzijdig aanbod in de categorieën:

  • Basis. Een hottub met een gegoten PE-kunststof kuip, aluminium interne kachel en thermowood rek, die plaats biedt aan 2 tot 4 personen. De kachel met 20 kW nettorendement heeft een inhoud van circa 1300 liter.
  • Luxe. Een luxere uitvoering van de basis hottub, eveneens geschikt voor 2 tot 4 personen. De 23 kW nettorendement kachel heeft een inhoud van 1400 liter.
  • Exclusief. Een ruime hottub van dezelfde materialen als de andere modellen, waar 4 tot 6 personen in kunnen ontspannen. De inhoud van de 25 kW nettorendement kachel bedraagt ongeveer 1650 liter.
  • Zelfbouw. Als je handig bent, kun je ook zelf een hottub samenstellen en in elkaar zetten. De losse onderdelen worden thuis afgeleverd.

Verwarmd bad met een interne of externe kachel en accessoires

Je kunt kiezen voor een hottub met een interne kachel of externe kachel. De interne kachel bevindt zich voor het grootste gedeelte onder water, de externe kachel staat buiten het bad. Beide kachels verwarmen snel het water in de hottub. Je geeft de finishing touch aan je buitenspa met de gewenste accessoires, zoals een deksel, led-lampen, luchtbubbeljets, thermometer, bekerhouder en een trap. Alles om het verblijf in de hottubzo ontspannen mogelijk te maken.

 

https://www.sauna4you.nl/hottub-overzicht/