Allure Wonen
Image default
Wonen in een appartement

Hoe hang je een schilderij op?

Voor wie niet zo handig is, kan het nog wel eens de vraag zijn hoe je een schilderij ophangt. Daarbij is ook voor wie wel handig is, het ook belangrijk dat je een schilderij ophangt zodat deze het beste tot zijn recht komt. Wil je een schilderij ophangen en wil je dat het schilderij helemaal goed tot zijn recht komt? Check dan deze tips.

Mooi voor het oog

Als je een schilderij mooi wil kunnen zien is het belangrijk dat het schilderij op ooghoogte hangt. Alleen bij hele grote schilderijen kun je daarvan afwijken. Wist je trouwens dat een schilderij ook ervoor zorgen kan dat de kamer groter lijkt? Als je een groot schilderij in een kleine kamer hang, lijkt de kamer voor je gevoel groter. Wel moet je er dan voor zorgen dat er om het schilderij genoeg ruimte is, anders oogt het rommelig en propperig. Nog een tip om een ruimte groter te laten lijken is door wat schilderijen boven elkaar te plaatsen. Daarnaast is het advies om een breed schilderij op te hangen aan een brede muur te plaatsen en een smal schilderij inderdaad aan een smalle muur. Het oogt mooier. Nog een belangrijk iets voor de perfectionisten onder ons: gebruik een waterpas zodat het schilderij ook echt recht hangt.

Van spijkers tot stokeinden

Er zijn verschillende manieren om een schilderij te bevestigen. Bekijk gerust alle mogelijkheden die er zijn en wat geschikt is voor jouw schilderij, qua zwaarte en het soort muur waaraan het schilderij moet komen te hangen. De Bevestigingsopties zijn legio: het gaat van het gebruik van stokeinden tot aan gebruik van gewoon één spijker. Het is ook maar wat je mooi vindt. Kies je nu voor stokeinden of een spijker of iets anders? Denk dan aan het volgende: wat veel mensen niet mooi vinden is dat je de bevestiging kiest. Dus of je nu voor een spijker, stokeinden of iets anders kiest: let daarop.