Allure Wonen
Image default
Woning en Tuin

De beste verduisterende jaloezieën kiezen voor perfecte bescherming en privacy

Er komt veel bij kijken wanneer je rolgordijn verduisterend op maat wilt bestellen. Het kiezen van een perfecte gordijn is niet alleen het kiezen van de kleur van het gordijn, maar je moet de stijl van het gordijn selecteren. De juiste stijl kan de uitstraling van je interieur naar een hoger niveau tillen. Bovendien biedt elk type zonwering een andere privacy- en lichtregeling. Je kunt dus de functionaliteit in huis verbeteren. Ben je gevoelig voor licht, dan is het kiezen van een verduisterend rolgordijn de juiste keuze. Het installeren van dit rolgordijn kan je beschermen tegen de zonnestralen. Het kan zorgen voor een rustige en donkere sfeer in huis. Hier zijn verschillende soorten verduisteringsgordijnen waaruit je kunt kiezen.

Verduisterende rolgordijnen

Waarom kies je niet voor verduisterende rolgordijnen in plaats van plissé gordijnen op maat? Rolgordijnen zijn de meest voorkomende soorten verduisterende raambekleding. Dit type gordijn maakt gebruik van een stuk stof dat op en neer kan worden gerold. Dit gordijn zorgt voor een minimalistische en strakke uitstraling. Rolgordijnen zijn dus ideaal voor een moderne minimalistische woonstijl. Daarnaast is dit rolgordijn veelzijdig inzetbaar omdat je het in verschillende kamers kunt installeren, zoals slaapkamer, eetkamer of slaapkamer.

Verduisterende vouwgordijnen

Vouwgordijnen bestaan ​​uit één stuk stof dat in lagen vouwt als je het gordijn omhoog doet. Het geeft een elegante geplooide look. Het vouwgordijn is ideaal voor een grote kamer waar je textuur aan dat gebied wilt toevoegen. Meestal zijn de vouwgordijnen verkrijgbaar in effen stoffen. Je kunt ook kiezen voor een levendige of neutrale kleur stof. Sommige verduisterende vouwgordijnen zijn uitgerust met thermische eigenschappen. Deze functie kan de warmte in het huis vasthouden als de winter komt. Zo kun je dus je energierekening verlagen. Verduisterende vouwgordijnen zijn ideaal voor woonkamers of slaapkamers.

Verduisterende verticale jaloezieën

Als je grote ramen hebt kun je deze afdekken met verduisterende verticale jaloezieën. Dit type jaloezieën is voorzien van verticale lamellen. Dit type is ook geschikt voor openslaande deuren en kantoorramen. Verticale jaloezieën bieden verschillende voordelen. Ten eerste is dit rolgordijn gemakkelijk schoon te maken. Het verzamelt minder stof in vergelijking met horizontale jaloezieën. Je hoeft hem dus niet vaak te stofzuigen. Daarnaast zijn verduisterende verticale jaloezieën eenvoudig te openen en te sluiten. Dit rolgordijn is ideaal voor hoge ramen. Hiermee kun je niet alleen het licht regelen, maar ook de privacy. Als je dit rolgordijn in je slaapkamer installeert, zul je heerlijk kunnen slapen omdat je niet gestoord wordt door het licht van buiten.