Allure Wonen
Image default
Woning en Tuin

Waar kun je je tuinkachel het beste neerzetten?

Het is zomer! Tijd om het leven weer naar buiten te verplaatsen. ‘s Avonds kunnen we weer gezellig barbecueën met familie of vrienden en tot in de late uurtjes in de tuin zitten. Om dat te kunnen doen, is het wel belangrijk dat je tuin een fijne, warme sfeer heeft. Die sfeer kun je creëren met een tuinkachel. Een tuinkachel brengt een romantische esthetiek met zich mee en houdt de temperatuur in je tuin comfortabel, ook tijdens een koelere avond. Maar waar in je tuin kun je je kachel het beste neerzetten? Mag dit overal, of worden hier specifieke eisen aan gesteld? Je leest het antwoord op deze vragen in dit artikel.

Waar mag je je tuinkachel neerzetten?

Je vraagt je misschien af of je een tuinkachel wel onder of in een veranda, tuinhuis of overkapping mag neerzetten. Het antwoord op deze vraag is in iedere situatie verschillend. Niet iedere veranda is namelijk hetzelfde. Het is wel belangrijk om te weten dat je een tuinkachel alleen onder een overkapping kunt plaatsen, als de kachel volledig afgesloten is. Met een haard met open verbranding loop je namelijk het risico op brandgevaar, als je die onder een overkapping of in een tuinhuisje plaatst.

Welke kachel past het beste in je tuin?

Een houtkachel, pelletkachel of gashaard voor buiten kan het beste staan op de plaats waar je ‘s avonds veel zit. Zorg er wel voor dat deze plek ook echt geschikt is voor het plaatsen van een tuinkachel. Plaats een kachel met open verbranding niet onder een veranda en zorg voor een goed rookafvoerkanaal als je wel een kachel onder een overkapping plaatst. Blijf met een kachel met open verbranding ook uit de buurt van bomen en struiken, vooral tijdens droge periodes. Weet je niet precies waar je jouw tuinhaard het beste kunt zetten? Vraag dan advies aan een haardenexpert, bijvoorbeeld een specialist van Krul Alltech.

Wie kan je tuinhaard plaatsen?

Wil je een tuinhaard onder een veranda of overkapping plaatsen? Dan is het het beste om dit door de monteurs van Krul Alltech te laten doen. Deze haardenexperts weten precies hoe je haard brandveilig moet worden geplaatst. Daarnaast leggen zij een geschikt rookafvoerkanaal voor je aan. Wil jij meer weten over houtkachels, pelletkachels en gashaarden voor in je tuin? Neem dan een kijkje op de website van Krul Alltech!

 

https://www.krulalltech.nl/tuinhaarden-tuinkachels/