Allure Wonen
Image default
Woningaanbod

Investeren, vakantie en wonen in Zwitserland?

Het is voor veel Nederlanders een droom om een vakantiehuis te bezitten aan de kust, bergwand of piste. Dit is vaak haalbaarder dan je in de eerste instantie zou denken. Zo zijn er naast fiscale voordelen, verhuur mogelijkheden en opties voor financiering. Denk aan een hypotheek tot 60% van de aankoopprijs. Dit voor zowel vastgoed in Zwitserland, Italië of Montenegro.

Bekijk ook: Investeren in buitenlands vastgoed

Een specialist en makelaar voor buitenlands vastgoed is FIRST. Met ruim 15 jaar ervaring en partners in verschillende landen begeleiden zij in het hele traject en tonen de oppurtuniteiten op locatie middels een bezichtiging of complete inspectiereis.

Een hypotheek wordt doorgaans verstrekt door een lokale bank, maar in sommige gevallen door pensioenfondsen of overheidsinstanties. Het is daarom raadzaam om uzelf te wenden tot een expert op het gebied. Bij de aan- en verkoop van een woning in Nederland is een makelaar immers ook een voordeel.

Investeren in buitenlands vastgoed

Financiering middels hypotheek

Bij verstrekking van financiering voor vastgoed of een vakantiewoning kijkt de bank niet alleen naar het inkomen of vermogen. Eveneens verplichtingen in eigen land spelen een rol, zoals leningen, alimentatie, een hypotheek of huur.

Bekijk ook: luxe vakantiehuis kopen

Door ondersteuning van FIRST. samen met partners wordt een soepel traject geboden en doorloopt u het aankoopproces zonder problemen. Door problemen vroegtijdig te tackelen voorkomt u hoge kosten en een traag proces. De aankoop van een woning in het buitenland kan namelijk complex zijn, door afwijkende wet- en regelgeving. Dit kan zeker in landen als Zwitserland, Italië en Montenegro zelfs op lokaal niveau verschillen.

Woningen in Zwitserland

FIRST. is op de hoogte van lopende en komende projecten. Zo weten zij de parels op de markt precies te vinden, verzorgen de vergunning en begeleiden in het aankoopproces. Op dit moment zijn er woningen en projecten beschikbaar in verschillende Zwitserse regio’s. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Andermatt
 • Arosa
 • Davos
 • Grindelwald
 • Inden
 • Kandersteg
 • Leukerbad
 • Meiringen
 • Nendaz
 • Unterterzen
 • Veysonnaz

Makelaar voor vastgoed in Zwitserland

Vakantiewoning in Italië

Een unieke investeringskans zijn de vakantiewoningen in Italië aan het meer van Lugano. Het resort is onlangs opgekocht door een internationale bank en wordt nu door FIRST verkocht, waarbij u betaalbaar kunt investeren op een schitterende locatie. Het merengebied van Italië ligt aan de grens van Zwitserland en combineert hiermee het beste van beide werelden.

Ook genieten van zon, water, strand, culineare specialiteiten en wandelroutes langs imposante bergwanden en pure natuur? Ontdek deze schitterende regio en bezoek resort Porto Letizia in Italië aan het meer van Lugano. Investeren kan al vanaf 75.000 euro.

Vastgoed in Montenegro

Een van de meest aantrekkelijke gebieden is misschien wel Montenegro. Prachtig gelegen aan de azuurblauwe zee met kustplaatstjes als Budva, Kotor en Perast bevinden zich hier rendabele vastgoed investeringen. Daarbij ontvangt u een paspoort met bijbehorende fiscale voordelen. Als specialist vertelt FIRST. hier graag meer over.

https://firstandsecondhomes.com