Allure Wonen
Image default
Woningen

Houten planken schuren- Tips en tricks voor een echte resultaat

In vrijwel iedere ruimte bieden houten vloeren een luxe en warme uitstraling. Het is belangrijk om de houten vloeren regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat de vloer altijd netjes eruit ziet. In deze blog geven wij een aantal handige tips voor het schuren van houten planken.

Waarom houten planken laten schuren?

Verwijderen van beschadigingen

Houten vloeren zijn erg gevoelig voor beschadigingen en slijtage. Door regelmatig de vloeren te gaan schuren, voorkom je allerlei beschadigingen en ziet de vloer egaler eruit.

Verwijderen van oude afwerking

Als de vloer al eerder behandeld is met lak, olie of wax, dan moet deze afwerking verwijderd worden voordat er een nieuwe afwerking aangebracht kan worden. Het schuren zorgt ervoor dat de oude afwerking goed verwijderd wordt.

Versterken van de vloer

Een houten vloer die regelmatig geschuurd wordt, blijft langer mooi en is beter bestand tegen slijtage. Door het schuren wordt de bovenste laag van de vloer verwijderd, waardoor de onderliggende houtstructuur beter zichtbaar wordt. Dit zorgt voor een sterke en duurzame vloer.

Tips en Tricks

–          Verwijder losse spijkers, schroeven of nietjes uit de planken.

–          Zorg dat de vloer vrij is van vuil en stof. Gebruik hiervoor een stofzuiger en een vochtige doek.

–          Schuur de vloer eerst met grof schuurpapier. Begin in de hoek van de kamer en werk zo naar buiten toe. Let erop dat je in de richting van de houtnerven schuurt.

–          Verwijder het stof met een stofzuiger en een vochtige doek.

–          Herhaal het schuren met steeds fijner schuurpapier totdat je de gewenste gladheid hebt bereikt. Begin met korrel 60 en eindig met korrel 120.

–          Verwijder het stof opnieuw met een stofzuiger en een vochtige doek.

Kortom is het schuren van houten planken belangrijk voor een optimale behoud van jouw vloer in huis. Door deze tips en tricks te gebruiken, kun je eenvoudig aan de slag met het schuren van de vloer. Je kunt ook in Amsterdam houten planken laten schuren.

https://vloerschuurexpert.nl/