Allure Wonen
Image default
Aanbiedingen

Alles over ontruimingen

Afgelopen week vond er een ontruiming Nijmegen plaats waarbij de spullen van de bewoner door de huisbaas van twee verdiepingen hoog de woning uit werden gegooid. Maar wat is een ontruiming precies? In dit artikel lees je alles over ontruimingen.

Wat is een ontruiming

Wees niet bang dat je spullen uit het raam worden gegooid wanneer je verteld wordt dat je woning ontruimt moet worden. Het verhaal in de inleiding is een uitzonderlijk akkefietje tussen een huurder en huisbaas. Bij een ontruiming wordt de inboedel van een bewoner netje opgeruimd. De spullen worden verkocht, gerecycled of naar de stort gebracht. Natuurlijk in overleg met de eigenaar van de inboedel. De opbrengsten hiervan worden van de kostprijs afgetrokken in het voordeel van de bewoner om de kostprijs zo laag mogelijk te houden voor de klant. Hierbij wordt er geadviseerd om een lijstje te maken met alle spullen en wat er mee moet gebeuren. Bespreek dit goed met het personeel die je woning komt ontruimen. Je wilt niet hebben dat je lievelingsvaas bijvoorbeeld per ongeluk naar de stort wordt gebracht.

Wanneer worden er woningen of panden ontruimd?

Panden en woningen worden vaak ontruimd bij verhuizingen. Maar ook bij het overlijden van mensen worden woningen ontruimt. Of wat dacht je van mensen die simpelweg hun zolder of garage willen opruimen.

Extra services bij ontruimingen

Naast het opruimen en verkopen van alle spullen bieden ontruimingsdiensten vaak extra services aan. Denk hierbij aan het repareren van eventuele beschadigingen aan een woning zodat de woning in perfecte staat is voor de verkoop. Op de manier hoef jij als klant geen hands uit de mouw te teken.

Ander soort ontruiming

Een andere betekenis van een ontruiming is het ontruimen van een gebouw bij calamiteiten. Denk hierbij aan het ontruimen van een gebouw bij brand. Hierbij is het belangrijk dat iedereen zich aan de afgesproken regels houdt zodat de hulpdiensten hun werkzaamheden zonder enige problemen kunnen uitvoeren en de schade beperkt blijft.

https://kompaanwoningontruimers.nl/woningontruiming-nijmegen/