Allure Wonen
Image default
Aanbiedingen

Hebben honden speeltjes nodig?

Hebben honden speeltjes nodig?

Als je voor het eerst een hond hebt, leer je al snel dat er veel meer bij de verzorging van een huisdier komt kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Er komt veel meer verantwoordelijkheid bij kijken dan alleen de hond trainen, voeren, uitlaten en dierenarts bezoeken. Plus, honden vervelen zich. En als ze zich vervelen, vertonen ze uit frustratie een aantal ongewenste gedragingen.

Het is essentieel dat uw hond zowel fysiek als mentaal gestimuleerd wordt. Dus, wat zijn de beste hondenspeeltjes tegen verveling? Gelukkig zijn er een heleboel interactieve speeltjes die kunnen helpen tegen verveling (en de gedragsproblemen die daarmee gepaard gaan).

Hoe weet ik wanneer mijn hond zich verveelt?

Een verveelde hond zal zijn eigen plezier maken. En waarschijnlijk op een manier die voor u niet werkt. Als ze aan hun lot worden overgelaten, zullen verveelde honden op meubels en schoenen kauwen, kussens verscheuren, of zelfs uw toiletpapier ontrollen. Wat ze maar kunnen vinden om de tijd te doden. En omdat u er niet bent om ze tegen te houden, is het des te spannender.

Een aantal van de tekenen van verveling bij honden zijn:

  • kauwen/vernielen van eigendommen
  • janken
  • rusteloosheid
  • overmatig graven
  • overmatig blaffen

Deze zijn vergelijkbaar met tekenen van verlatingsangst. In het algemeen zal een verveelde hond zich niet zo goed gedragen. In essentie hebben onze huisdieren net als wij fysieke en mentale stimulatie nodig om volledig te kunnen functioneren.

Redenen waarom honden speelgoed nodig hebben

Als hondeneigenaar is het essentieel om de fysieke voordelen van lichaamsbeweging voor uw huisdieren en de intellectuele voordelen van uw interactie met hen te begrijpen. Speelgoed is een geweldige manier om deze mentale stimulatie te bieden, terwijl u ook tijd met uw hond doorbrengt en de band die u heeft versterkt.

Oefening

Oefening is de belangrijkste reden waarom veel hondeneigenaren investeren in speelgoed. Het gooien van een bal helpt om de activiteit rigoureus en leuk te houden voor zowel u als uw hond. Beweging is een cruciaal onderdeel van een gezonde hond, want zonder voldoende activiteit kan een hond zwaarlijvig worden en ten prooi vallen aan vele ziektes.

Intellectuele stimulatie

Ondanks het feit dat honden gedomesticeerd zijn, kunnen ze snel verveeld raken. Er is een gezegde dat zegt dat een “vermoeide hond een goede hond is,” en dit geldt met name voor werkhondenrassen zoals Border Collies.

Zonder voldoende intellectuele stimulatie, kunnen honden destructief, ongehoorzaam, en ronduit onmogelijk te hanteren worden. Echter, met een combinatie van beweging en mentale stimulatie, kan zelfs de meest energieke hond ontspannen.

Bonding

Een geweldige manier om een band met uw hond op te bouwen is door met zijn favoriete speelgoed te spelen. Speelgoed bevordert ook de band in huishoudens met meerdere honden door honden te helpen een band met elkaar te krijgen en hun plaats in de hiërarchie van uw huis te begrijpen.

Gezondheid van het gebit

Een leuke manier om de gezondheid van het gebit te verbeteren en de noodzaak van chirurgische reinigingsbehandelingen te verminderen, is te investeren in speelgoed dat ontworpen is om de tanden te reinigen terwijl uw hond speelt. Deze speeltjes moedigen aan tot kauwen, waardoor het speeksel wordt gestimuleerd en tandplak afneemt, minder vaak terugkomt en een tandinfectie helpt voorkomen.