Allure Wonen
Image default
Aanbiedingen

Verschillende manieren om zadelpijn te voorkomen

Verschillende manieren om zadelpijn te voorkomen

Een veelgehoorde klacht over fietsen is zadelpijn, maar daar hoef je niet mee te maken te krijgen. Hier lees je hoe je zadelpijn kunt voorkomen en je ritten aangenamer kunt maken. Als je je comfortabel voelt, zul je meer genieten van het rijden, vaker rijden en sneller gaan.

Kies het juiste zadel

Als je 10 fietsers vraagt ​​wat het beste zadel is, krijg je misschien 10 verschillende antwoorden, die geen van alle geschikt voor je zijn. Je zadel moet de juiste breedte hebben voor je achterwerk, zodat je gewicht wordt gedragen door de zitbotten, niet door het zachte weefsel eromheen. Als je zadel te klein is, wordt je gewicht niet goed verdeeld. Als het te breed is, kan het in het kruis wrijven. Specialized maakt een hulpmiddel waarmee je kunt meten hoe breed je zitbeenderen zijn. Kijk of de fietsenwinkel bij jou in de buurt er een heeft.

Probeer uitgesneden zadels 

Uitgesneden zadels kunnen veel mensen helpen omdat ze de druk op de zachte weefselgebieden wegnemen. Verder werden Gap-zadels gemaakt om mensen met een gevoelloos geslachtsdeel te helpen. Er zit een zenuw onder het geslachtsdeel, dus daar wil je niet te veel druk op uitoefenen. Sommige vrouwen hebben deze ook geprobeerd, wat prima is als hun lichaam er geschikt voor is, maar andere vrouwen hebben hier problemen mee. Het probleem is dat de zachte weefsels van vrouwen in deze opening kunnen vallen, wat een ongemakkelijke zwelling kan veroorzaken. Een oplossing zou de Specialized Mimic-technologie kunnen zijn, die zachte, meerlagige materialen in het midden van het zadel gebruikt om te voorkomen dat zachte weefsels opzwellen en de rit comfortabeler te maken.

Oefen staand fietsen

De bloedstroom wordt drastisch afgesneden als er veel druk op de zitbotten komt. Het is wat blessures veroorzaakt. Hoe sterk je benen ook zijn, elke 10 tot 15 minuten 30 tot 60 seconden staan ​​neemt de druk weg van de zitbeenderen en zorgt ervoor dat het bloed normaal kan stromen. Bovendien kun je je telefoon in je telefoontasje doen terwijl je fietst om hem veilig te houden.

Gebruik opvulling verstandig

Een zadel met vulling lijkt misschien het voor de hand liggende antwoord. Te veel vulling maakt het moeilijker voor je billen om op de stoel te blijven. Het kan ervoor zorgen dat de bepaalde delen meer heen en weer schommelen, wat kan leiden tot een scheur in het kruis. Door de schuifkracht en wrijving kan het kruis pijnlijk worden. Als je fietst en het begint te regenen, heb je misschien een rains rugtas nodig om te voorkomen dat je spullen nat worden.

Zet je zadel op de juiste hoogte

Dit is nog een goede reden om een ​​bikefit te laten doen. Als je zadel te hoog is, schommel je heen en weer, waardoor de wrijving en schuifkracht op je kruis toenemen. Je heupen mogen niet bewegen als je trapt met je hielen op de pedalen. Trek je shirt omhoog zodat je de bovenkant van je korte broek kunt zien. Vraag een vriend om achter je te rijden en naar de bovenkant van je korte broek te kijken om te zien of ze op en neer bewegen. Je zadel kan te hoog zijn als de broeklijn niet stabiel is. Vraag je vriend om te controleren of een kant van je korte broek valt. Het betekent hoogstwaarschijnlijk dat je benen niet dezelfde lengte hebben. Zorg voor een bikefit als je denkt dat je zadelhoogte niet klopt.