Allure Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over de baby slaapzak

Slaapzakken voor baby’s zijn er in alle soorten en maten. Om er zeker van te zijn dat uw kleintje comfortabel en veilig ligt, moet je ervoor zorgen dat je de juiste maat en het juiste materiaal kiest.

Waarom een babyslaapzak gebruiken?

Babyslaapzakken zijn onmisbaar voor elke baby of peuter. Niet alleen zijn ze een veilig alternatief voor beddengoed, ze zijn ook kostenbesparend in vergelijking met beddengoed en veel gemakkelijker mee te nemen. Dus waarom zou je een babyslaapzak gebruiken?

Een veiliger alternatief voor traditioneel beddengoed en dekens. Wiebelige baby’s kunnen verstrikt raken in beddengoed en zich onder elk beddengoed vandaan wurmen. Een slaapzak is als een draagbaar dekentje en maakt beddengoed overbodig, waardoor baby’s veiliger kunnen slapen.

Voorkom wakker worden van de kou. Dekens vormen niet alleen een risico op verstikking, maar kunnen ’s nachts ook worden afgetrokken, waardoor baby’s koud wakker kunnen worden. Door een slaapzak te gebruiken, draagt baby zijn deken en kan hij deze niet aftrappen. Het gebruik van een merinoslaapzak kan ook helpen de temperatuur van de baby te reguleren, zodat hij het niet te warm en niet te koud heeft.

Creëer een sterke slaapassociatie. Het gebruik van een slaapzak creëert een sterke slaapassociatie. Zodra baby in de slaapzak gaat, weet hij dat het tijd is om te slapen. Dit is ideaal voor onderweg, want baby wordt eraan herinnerd dat het tijd is om te slapen, ongeacht de omgeving.

Hoe groot moet de halsopening van mijn babyslaapzak zijn?

Voor een optimale pasvorm is het belangrijk dat de halsopening van je babyslaapzakje verstelbaar is. Zoals gezegd mag de halsopening niet te groot zijn, want dan kan de slaapzak over het hoofdje van je baby glijden.

De halsopening mag dus niet groter zijn dan de grootte van het hoofdje van je baby. Het is aan te bevelen de knopen van de halsopening aan de zijkant van de slaapzak te plaatsen, in plaats van voor de keel. Zo kan de maat van de babyslaapzak naar believen worden aangepast en loopt jouw baby geen risico dat hij in de slaapzak glijdt of zich ongemakkelijk voelt omdat de halsopening te krap is.

Voor kleine baby’s is een andere tip slaapzakken met ritsen aan de zijkant. Als je ’s nachts luiers wilt verschonen, hoef je de slaapzak van je baby niet helemaal uit te doen, maar kun je hem gemakkelijk aan de zijkant openmaken.

 

Welk materiaal is het meest geschikt voor babyslaapzakken?

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten slaapzakken op de markt, gemaakt van een aantal verschillende materialen. Zo heb je de hydrofiele slaapzak. Twee van de belangrijkste eigenschappen voor babyslaapzakken zijn dat ze ademend zijn en goed vocht kunnen opnemen.

Baby’s en peuters hebben de neiging zich in hun slaap te bewegen. Natuurlijk hebben ze het dan warm en beginnen ze te zweten. Om te voorkomen dat ze warm en bedekt met zweet wakker worden, moet de stof van het babyslaapzakje een goede luchtcirculatie hebben en vochtregulerend zijn. Dit voorkomt ook dat bacteriën zich ophopen en maakt de babyslaapzak minder aantrekkelijk voor huisstofmijt.

Als je een babyslaapzak koopt, kun je er het beste op letten dat deze gemaakt is van natuurlijke vezels. Katoen is zeer goed ademend en is een uitstekend materiaal voor babyslaapzakken. Bovendien is biologisch katoen vrij van schadelijke stoffen zoals pesticiden en chemicaliën. 

Andere slaapzak fabrikanten gebruiken ook biologisch katoen voor hun slaapzakken, maar gebruiken synthetische materialen zoals polyester voor hun vulmateriaal. Polyester is niet ademend en is daarom niet geschikt voor beddengoed. Bovendien is polyester een soort plastic, is het niet biologisch afbreekbaar en is het slecht voor het milieu. 

 

https://www.vetlog.nl/aanbiedingen/voordelen-van-baby-slaapzakken/