Allure Wonen
Image default
Dak gevel en schoorsteen

De 5 vergeten plekken in huis om te isoleren

Als het om woningisolatie gaat, denk je misschien aan de gebruikelijke plekken zoals de zolder en de ramen. Maar wist je dat er vijf ‘vergeten’ plekken in huis zijn, die vaak over het hoofd worden gezien maar waar je juist heel goed kunt isoleren? In dit artikel lees je welke plekken dat zijn.

De gevel

Een gevel is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij woningisolatie. Toch zijn gevelisolatie en indien nodig een gevelcoating door een professioneel bedrijf zoals Het Zuiden Coatings, ideale manieren om je gevel beter te isoleren. Het resultaat is een huis dat langer warm blijft én beter bestand is tegen de weersomstandigheden en vuil.

Kruipruimtes

Kruipruimtes zijn als de geheime grotten van je huis. Maar als ze niet goed geïsoleerd zijn, kunnen ze je huis zo koud maken als een iglo. Isolatiemateriaal onder de vloer houdt de kou buiten en de warmte binnen.

Deuren en raamkozijnen

Je hebt misschien al wel dubbel glas, maar wat dacht je van slecht afgewerkte kozijnen? Hallo tocht! Om dit te voorkomen kun je met isolatietape de openingen dichten. Wat nog beter werkt is je kozijnen goed afkitten, zodat er geen ruimte is voor tocht.

De zoldervloer en het dak

Ja, je hebt misschien al zolderisolatie, maar wat dacht je van die vloer? Als je zolder niet wordt verwarmd, kan het isoleren van de vloer tussen de zolder en de onderliggende verdieping je helpen de warmte beneden te houden, waar je die het meest nodig hebt. Het dak is ook een belangrijke factor in het omlaag krijgen van de energierekening. Daken laten coaten is daarom een slimme keuze en een van de vijf vergeten onderdelen van je huis die je veel geld kunnen besparen. 

Binnenmuren isoleren

Wacht, binnenmuren? Jazeker! Als je kamers hebt die je niet vaak gebruikt, zoals een logeerkamer, kun je overwegen om de binnenmuren te isoleren. Het houdt de warmte in de kamers waar je daadwerkelijk bent, en het maakt die logeerkamer een stuk comfortabeler voor onverwachte gasten.

 

Eigenlijk waren dit er zes, maar hopelijk heb je wat aan deze vijf tips om jouw woning beter te isoleren. Heel veel succes met jouw klusproject!

 

 

https://hetzuidencoatings.nl/