Allure Wonen
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Dit is waarom een stevig dak belangrijk is

Ja, je wilt natuurlijk wel een stevig dak boven je hoofd. Maar daarnaast zijn er nog andere redenen waarom een dak boven je hoofd stevig moet zijn. In dit artikel lees je waarom dit belangrijk is en hoe je dit kunt bereiken.

Hoe werkt dakdekking en waarom is het belangrijk voor je dak?

Dakdekking is het proces waarbij je dak bedekt wordt met materialen zoals dakpannen, leisteen, metaal of bitumen. Dakdekking is essentieel voor ieder dak, omdat het de beschermende laag boven je hoofd vormt. Zonder degelijke dakbedekking, krijgen regen, sneeuw en zelfs de hete zon vrij spel op je huis. Stel je voor dat je tijdens een regenbui in je woonkamer zit en plots een druppel op je hoofd voelt. Niet ideaal, toch?

Wat is dakcoating?

Dakcoating is de kers op de taart. Dakcoating is een beschermende laag die over de dakbedekking wordt aangebracht. Het helpt je dak om langer mee te gaan en beschermt het tegen allerlei narigheden zoals UV-stralen, regen, wind en soms zelfs chemische vervuiling.

Een goede dakcoating kan ook wonderen doen voor je energierekening. In de zomer reflecteert het de zonnestralen, waardoor je huis koeler blijft. In de winter helpt het om de warmte binnen te houden. Een specialist in dakcoating helpt je bij het zetten van de coating en zorgt dat jouw dak goed afgedicht en beschermd is.

Waarom is dak- en gevelreiniging noodzakelijk?

Denk je: met dakdekking en dakcoating ben ik er voor mijn dak, dan moeten we je helaas uit de droom helpen. Net zoals ieder ander onderdeel van je huis, heeft ook een dak onderhoud nodig. Dit doe je met dak- en gevelreiniging. Je verwijdert hierdoor zand en stof van je dak en ook mos en groene aanslag wordt verwijderd. Hierdoor blijft je dak schoon en krijgt vocht en vuil geen kans om op te hopen op jouw dak. Hiermee voorkom je ook dat je op lange termijn grotere problemen met je dak krijgt, zoals lekkages. Daarom is het belangrijk om een jaarlijkse dak- en gevelreiniging niet te onderschatten en deze ieder jaar uit te laten voeren om je dak in uitstekende conditie te houden.

Bescherm je dak tegen de elementen

Een goede dakbescherming helpt om energie te besparen en om de waarde van je huis te verhogen. Investeer daarom in een goede dakdekking, dakcoating en het jaarlijks laten reinigen van je dak om je dak een zo lang mogelijk leven te geven.

 

https://hetzuidencoatings.nl/