Allure Wonen
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Tips voor het plaatsen van een nieuwe gevel.

Tips voor het plaatsen van een nieuwe gevel.

Is het tijd om de gevel van je woning te vervangen? Dit kan behoorlijk wat kosten, maar niemand wilt dat zijn of haar woning er vervallen uitziet. Dus moet het gedaan worden. Voor je hier mee wilt beginnen zijn er eerst enkele dingen die je moet weten.

Is het tijd om de gevel van je woning te vervangen? Dit kan behoorlijk wat kosten, maar niemand wilt dat zijn of haar woning er vervallen uitziet. Dus moet het gedaan worden. Voor je hier mee wilt beginnen zijn er eerst enkele dingen die je moet weten.

Gevelrenovatie

Door de jaren heen raakt je gevel aangetast door het weer en ook vuil. De stenen brokkelen af, het beton krijgt scheurtjes en natuursteen breekt af. Wil je weer wat leven blazen in je gevel, dan zul je het moeten opknappen. Een gevel bestaat uit meerdere delen, bij eenvoudige woningen zijn dat bakstenen, de voegen daartussen, kozijnen en soms ook vensterbanken. Niet te vergeten de deuren, ramen en alle andere aansluitingen. Bij sommige woningen kun je zelfs een schoorsteen vinden, welke vaak in de renovatie wordt meegenomen.

Wordt de gevelrenovatie niet op tijd gedaan, kan dit voor grotere problemen zorgen. De schade aan het pand kan erger worden, scheuren in het metselwerk worden groter, voegen verdwijnen en regen die in de stenen gaat zitten. Hoe groter de schade, des te meer de reparatie zal kosten. Dus hoe eerder jij de gevel laat repareren hoe goedkoper het jou zal uitkomen. 

Wat te verwachten van gevelreparatie

Tijdens de gevelreparatie worden er verschillende dingen gedaan, de meest voorkomende werkzaamheden zijn onderhoud, renoveren of herstellen van de ontstane schade aan de gevel. Er wordt gewerkt aan de scheuren die in de gevel zijn ontstaan. Bij gevels die voorzien zijn van lood, wordt dit vervangen waardoor de gevel weer waterdicht wordt. Ook het voegwerk van de raamdorpels en kozijnen worden vervangen. Als het voegwerk verrot is, kan er lekkage ontstaan die voor nog grotere schade aan je woning of pand kan zorgen. Tot gevel reparatie hoort ook het eruit hakken van oude voegen, om zo ruimte te creëren voor de nieuwe. Zelfs vochtbestrijding, bepleistering, zoutbestrijding en het vervangen van waterslagen en lateien, behoren tot gevelreparatie. 

Gevelbekleding

Wil jij jouw woning of pand een face lift geven, dit kan met de juiste gevelbekleding. Je zult wel voorzichtig moeten zijn met je materiaal keus. Houdt rekening met het onderhoud, isolatie mogelijkheden en natuurlijk ook de prijs per vierkante meter.

Een van de beste keuzes op de markt tegenwoordig is kunststof gevelbekleding. Het vereist minimale onderhoud en is makkelijk schoon te krijgen. Slechts een nat doekje en een waterstraal zijn nodig om het schoon te krijgen. De kunststof gevelbekleding is te verkrijgen in verschillende kleuren. Het hoeft dus niet meer geverfd te worden, nog een van de vele voordelen van deze gevelbekleding.

Verschillende kleuren en formaten

Kunststof gevelbekleding is te verkrijgen in verschillende formaten en kleuren. Elk bekleding stuk heeft zijn eigen uitstraling. Er zijn verschillende soorten waar je uit kan kiezen, zoals een gladde structuur of een met bewerkte panelen. Zo kun je bijvoorbeeld een bekleding uitkiezen met een authentieke houten uitstraling. Waar je het verschil niet eens zult merken! De kunststof gevelbekleding is ook te verkrijgen in verschillende kleuren, nu kunnen de kleuren van de gevel overkomen met die van de ramen en deuren.  

Milieuvriendelijk Product

Behalve het feit dat de kunststof gevelbeplating in verschillende kleuren en structuren te verkrijgen is, is het ook nog milieuvriendelijk. Het product is duurzaam en gaat wel 30 jaar lang mee! Kunststof is daarnaast ook recyclebaar en kan zelfs gebruikt worden voor het produceren van een nieuwe kunststof gevelbekleding. Zo help jij met het beschermen van het milieu. Krijg een mooie woning en behoudt de natuur!

https://flinkbv.nl/