Allure Wonen
Image default
Decoratie en accessoires

3 budgettips voor het opleuken van je interieur

Om van je huis een thuis te maken wil je een aankleding die past bij jouw leven en bij jou als persoon. Decoratie, meubels & accessoires, het mag wat kosten! Maar wist je dat het aankleden van je woning naar jouw smaak helemaal niet duur hoeft te zijn? Daarom in dit artikel een 3-tal tips waarmee jij jouw woning nog mooier maakt, zonder dat je diep in de buidel hoeft te tasten!

Een likje verf doet wonderen

Een van de goedkoopste manieren die het meeste impact heeft op de look van je interieur is een goeie, ouderwetse lik verf! Een ander kleurtje of zelfs dezelfde kleur maar dan weer even fris en nieuw trekt je hele interieur weer de moderne tijd in! Daarnaast is het tegenwoordig bovendien mogelijk om niet alleen je muren of je plafond te schilderen. Er is ook speciale tegelverf verkrijgbaar. Superleuk voor een nieuwe look van je badkamer of keuken!

Opvallende accessoires

Van kunstwerken tot een glazen trofee of een mooie plant, opvallende accessoires helpen om je interieur samen te binden en er een mooi geheel van te maken. Zo kun je bijvoorbeeld ook met nieuwe kussentjes voor je bank in een bepaalde kleur een schitterend effect creëren wanneer je deze kleurcombinatie in meerdere accessoires terug laat komen.

Creatief met meubels

Wie heeft ooit gezegd dat meubels alleen op de grond moeten staan? Toch is dat wat veel mensen doen. Juist door sommige meubels of accessoires aan de muur of zelfs aan het plafond op te hangen krijg je een lekker speels effect in je woning. Bijvoorbeeld een love Seat die met een ketting aan het plafond is bevestigd. Of een boekenkast aan de muur. Die hoeft niet eens recht te zitten maar mag ook gerust schots en scheef worden opgehangen. En het is nog praktisch ook, want je kunt er met je stofzuiger veel makkelijker bij. Over een win-win situatie gesproken!