Allure Wonen
Image default
Deur kozijn raam trap

Wat is A-geclassificeerde glas?

Wanneer het koud wordt.

Wanneer het winterseizoen in Nenerland aanbreekt, kan het erg koud worden, zelfs binnenshuis. En als het koud wordt, stijgen onze verwarmingsrekeningen, en dat geldt ook voor onze ecologische voetafdruk! Snel Glaszetters is gespecialiseerd in ramen met een A-label in rond Amsterdam, die de energie-efficiëntie van elk huis verbeteren. Ramen met een A-label zijn ontworpen om uw huis warmer te houden, wat op zijn beurt zowel uw stookkosten als uw ecologische voetafdruk verlaagt. In dit blog bekijken we wat ramen met een A-label zijn, welke soorten ramen met een A-label er zijn en waarom u er eventueel in zou kunnen investeren voor uw huis.

Waar verwijst A-geclassificeerd naar?

A-geclassificeerd is een energielabel dat de algehele energie-efficiëntie van een raam dekt (inclusief zowel het frame als het glas).
Kijk, hoewel het gemakkelijk is om te denken dat een raam met dubbele beglazing op zichzelf voldoende zou moeten zijn om je huis op te warmen en energiezuiniger te maken, zijn er eigenlijk verschillende soorten ramen met dubbele beglazing:

 • A-geclassificeerd
 • B-rating
 • C-geclassificeerd
 • Anderen

Ramen met een A-label staan ​​bovenaan de lijst omdat ze qua energie-efficiëntie het beste presteren. Om deze beoordeling te krijgen, wordt rekening gehouden met warmteverlies, luchtlekkage en zonnewinst. Ramen met een A-rating presteren dus beter dan ramen met een B- en een C-rating als het gaat om ROI (rendement op investering), maar dit betekent niet altijd dat ze voor elke klant absoluut het beste type raam zijn.

 

Laten we eens nader bekijken wat u krijgt met ramen met een A-rating.

Zoals gezegd zijn ramen met een A-label het meest energiezuinige type raam dat je kunt kopen. Bij Glaszetter Almere hebben onze ramen met A-label de keuze uit dubbele beglazing, driedubbele beglazing en akoestisch glas. Investeren in ramen met een A-label heeft tal van voordelen:

 • U verlaagt uw energierekening
  Warmteverlies thuis gebeurt, en een van de belangrijkste redenen waarom dit gebeurt, is vanwege onze ramen. Ergo, als je ramen zoveel mogelijk warmte vasthouden (niet zoveel verliezen), heb je minder energie nodig om je huis warm te houden.
 • U verkleint uw ecologische voetafdruk
  Bij Glaszetters Snel weten we hoe belangrijk het is dat we allemaal ons steentje bijdragen als het gaat om het milieu. Als u zich zorgen maakt over uw eigen ecologische voetafdruk, is het goede nieuws dat ramen met een A-label u helpen deze te verminderen door simpelweg de hoeveelheid energie te verlagen die nodig is om uw huis het hele jaar door warm te houden.
 • Je zult je comfortabeler voelen
  Er gaat niets boven knus rond het vuur zitten op een koude, Nederlandse winternacht! Warme soep, pantoffels… maar hoe zit het met die vervelende tocht?! Als uw huis in de loop der jaren geteisterd is door tocht, lossen ramen met een A-label dit specifieke probleem op door koude plekken helemaal te elimineren of op zijn minst te verminderen.

 • U merkt minder ruis
  Een andere belangrijke reden waarom huiseigenaren investeren in ramen met een A-label, is omdat ze helpen om geluidsoverlast te verminderen. Als u in een gebied woont waar geluiden van buitenaf vaak uw huis binnendringen en uw rust verstoren, bieden ramen met een A-label extra geluidsisolatie, zodat – hoewel ze het probleem misschien niet volledig oplossen als u in een gebied woont waar geluidsoverlast is echt ernstig – ze zouden een manier kunnen zijn om milde geluidsproblemen uit te roeien.

Kies daarop bij het vernieuwen van uw glas altijd voor een A-Label. Laar u goed voorlichten over A-Label met HR+ of HR++ of zelfs HR+++.

https://glaszettersnel.nl/