Allure Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

De voordelen van kunststof kozijnen

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen. De voordelen ten opzichte van aluminium of houten kozijnen zijn talrijk. Kozijnen van kunststof hebben een zeer lange levensduur, ze zijn veilig en onderhoudsvriendelijk én ze zijn goedkoper dan kozijnen van hout of aluminium. Bovendien heeft het duurzame, recyclebare materiaal zeer goede isolerende en geluiddempende eigenschappen. Kunststof kozijnen zijn vochtwerend, kleurvast en bestand tegen verschillende, extreme weersomstandigheden. Ze zijn daarmee een aanwinst voor iedere woning. Jouw huis neemt in waarde toe met kunststof kozijnen.

Uitstekende isolatie en een lagere energierekening

In de huidige tijd van stijgende, torenhoge gasprijzen, bieden kunststof kozijnen enige verlichting. Ze hebben een uitstekende isolerende werking, zodat je flink kunt besparen op je energiekosten. De grotendeels holle kamers in het profiel bevatten stilstaande lucht en zorgen daarmee voor isolatie. Je hebt minder last van warmteverlies en je kunt de verwarming enkele graden lager zetten. De besparing op jouw energielast kan zomaar oplopen tot honderden euro’s per jaar. In combinatie met HR-glas druk je je stookkosten nóg meer.

Kunststof kozijnen voordelig in aanschaf

Kunststof kozijnen zijn de meest voordelige en duurzame optie. Ze zijn bijvoorbeeld 10 tot 15% goedkoper dan houten kozijnen. Wil je toch de uitstraling van hout? Er zijn ook kozijnen van kunststof met een houtnerfpatroon, dat vrijwel niet van natuurlijk hout is te onderscheiden. Het maakt dit duurzame materiaal geschikt voor zowel monumentale panden, bestaande woningen als nieuwbouwhuizen. Het prijsverschil met aluminium kozijnen is nog groter. Kunststof kozijnen zijn tot 20% goedkoper.

Onderhoudsdarm, lange levensduur, kleurvast en vochtbestendig

Kunststof kozijnen zijn niet alleen voordelig in aanschaf, ze hebben ook vrijwel geen onderhoud nodig en ze gaan tot wel 50 jaar mee. Kunststof roest niet, heeft geen last van houtrot en hoeft niet te worden geschilderd. Het volstaat om de kozijnen met een doekje en een sopje schoon te maken, waarna ze weer als nieuw ogen. Het materiaal is tevens kleurvast en vochtbestendig. Er trekt geen vocht in. Kunststof kozijnen gaan 20 jaar langer mee dan houten kozijnen. Ze behouden hun kleur, ondanks de jarenlange invloed van wisselende weersomstandigheden.

Kunststof kozijnen zijn brandvertragend en inbraakveilig

Er zijn nog meer voordelen van kunststof kozijnen. Ze zijn brandvertragend en inbraakveilig. Deze kozijnen hebben speciale scharnieren, waardoor ze lastig te ontgrendelen zijn of uit de hengsels kunnen worden gelift. Hiermee bescherm je je woning beter. Het is een van de criteria om het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen te krijgen, waarmee je doorgaans korting op je inboedelverzekering krijgt.

Kozijnen van kunststof in allerlei formaten en samenstellingen

Kunststof kozijnen zijn er in allerlei modellen, van vaste kozijnen tot draai/kiep kozijnen en kiep kozijnen in verschillende samenstellingen. Verticale of horizontale kozijnen met of zonder bovenlicht. Speciale kozijnen van kunststof voor de ruimten op de begane grond en voor de bovenverdieping. Wil je een prijsindicatie? Je kunt bij heel eenvoudig aan de hand van een online calculator in een paar seconden de prijs van jouw kozijnen berekenen. Je klikt in de catalogus het type deur aan, vult de maten in en je ziet de prijs. De kozijnen worden op maat gemaakt.

 

https://www.creon-kozijnen.nl/kunststof-kozijnen