Allure Wonen
Image default
Inrichting

Hoe jouw woning in te richten in de industriële stijl

Ben jij fan van de industriële woonstijl? Deze stijl geeft een eerlijke en stoere uitstraling aan jouw interieur. De meubels en materialen zijn vaak een combinatie van nieuw en oud, met veel metalen, stevige kleuren en ruwe details. Hieronder lees je onze tips om jouw huis in te richten met deze stoere stijl.

De industriële woonstijl: wat is het?

De industriële woonstijl is een stoere en robuuste stijl. Je kan deze stijl licht terug laten komen in jouw interieur door bijvoorbeeld een enkele industriële lamp of meubel te plaatsen. Maar je kan er ook voor kiezen om deze stijl in zijn geheel door te voeren met stevige kleuren en ruige materialen.

Type materialen

Bij een industriële woonstijl denk je vooral aan beton, steen, glas, staal, hout en leder. Je kan dit goed combineren met wat zachtere materialen zoals jute, wol en stevig linnen.

Welke kleuren?

Het kleurenpalet van een industriële stijl is vaak stevig met grijs, zwart, bruin, groen, blauw en wit. Uiteraard kan je hier ook je eigen touch aan geven. Voeg bijvoorbeeld een wat zachtere kleur toe, zoals zachtroze of beige. Daarnaast zie je ook zilvertinten en koper bij een industriële stijl.

Wat voor meubels kies je?

Typerende meubels voor een industriële stijl zijn voornamelijk van hout en metaal. Denk bijvoorbeeld aan een ronde eettafel mangohout of metalen stellingkasten. Bij meubels zie je vaak leder terug, zoals lederen banken. Voor inspiratie kan je langsgaan bij een woonwinkel met veel industriële meubelen, zoals Mokana Meubelen Enschede.

Accessoires om het af te maken

Wanneer je een goede basis hebt aan materialen, kleuren en meubels, kan je de stijl afmaken met accessoires. Dit zijn veelal vintage accessoires, zoals oude metalen bakvormen of een fabriekskraan bij het bad. Alles wat ook zou passen bij fabrieken, restaurants of boerderijen doen het over het algemeen goed bij deze stijl.

Vormgeving met lampen

In een industrieel interieur moeten we de lampen uiteraard ook niet vergeten. Bij deze stijl worden vaak vintage metalen lampen gebruikt of hanglampen met lampenkappen van robuuste materialen. Zo heb je bijvoorbeeld lampen met een betonlook.

Overige tips voor jouw industriële interieur

Houten meubels

Wanneer je houten basismeubels aanschaft ben je al een eind op weg naar jouw industriële inrichting. Populair hierbij zijn de meubels met mangohout, die ook vaak samengaan met zwart stalen details. Ga bijvoorbeeld voor een tv-meubel, kast, salontafel en ronde eettafel van mangohout. Deze meubels geven de nodige warmte aan jouw industriële inrichting.

Combineer leer met velvet

Leer zie je veel bij een industriële inrichting, met name bij banken of accessoires. Je kan het leer goed combineren met velvet stoffen. Dit materiaal zie je vaak terug bij de eetkamerstoelen. Deze passen perfect bij jouw ronde eettafel van mangohout.

Verbloem buizen, leidingen en kabels niet

Over het algemeen zou je leidingwerk en kabels wegwerken voor een meer afgewerkte ruimte. Bij de industriële stijl hoeft dit echter niet. De inrichting hoort wat ongepolijst te zijn. Wat je kan doen is de leidingen verven in de kleur van je muur, zodat ze niet te erg opvallen. Of verf ze juist in een andere kleur zodat het een feature in jouw interieur wordt.

Gebruik staal

Staal zie je altijd terugkomen in een industrieel interieur, voornamelijk zwart staal. Kies dan ook voor meubels waarbij staal al in verwerkt is. Bij de meeste ronde eettafels van mangohout zul je ook een zwart stalen onderstel zien. Daarnaast kan je jouw inrichting opfleuren met een oude metalen lockerkast of lampen met staal erin verwerkt.