Allure Wonen
Image default
Koken

Wat maakt een toastje nou zo lekker?

Een toastje is in feite een soort droog koekje dat wordt gemaakt van een aantal ingrediënten zoals tarwebloem, plantaardige oliën en kruiden. Toch zijn toastjes verslavend lekker, zeker als ze goed ‘belegd’ worden met een lekkere vulling zoals verse zalm, roomkaas of filé americain, om maar iets te noemen. De ik-pak-er-lekker-nog-een-factor is behoorlijk hoog, en de kans dat het bij één toastje blijft is vrij klein. Daarom doken wij in de vraag: wat maakt een toastje nou zo lekker?

Die krokante crunch die lekker klinkt en smaakt

Toastjes zijn lekker knapperig en hebben een crunchy bite waardoor ze makkelijk weg  happen. Het geluid als je jouw eerste hapje neemt, en de smaaksensaties die je proeft…Het zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je snel nog een toastje wilt eten. Zo zijn de toastjes van Jos Poell bijvoorbeeld uitvoerig getest op smaak en textuur en het recept wordt ook steeds verbeterd. Dit zorgt ervoor dat de toastjes een uitgebalanceerde smaak en een krokante crunch hebben waar je van wilt blijven genieten.

Het is een soort minicadeautje voor jezelf

Lekker eten wordt universeel gewaardeerd, net zoals cadeautjes eigenlijk altijd leuk zijn om te krijgen. Een toastje is echt een traktatie voor op partijtjes en doordeweekse dagen, waardoor het echt een feestje is om van te genieten. En je bepaalt helemaal zelf hoeveel toastjes je neemt, al is proeven wel op eigen risico. Ze zijn namelijk verslavend lekker. 

Het is de perfecte combinatie tussen zoet, zout en hartig

Doordat er een verfijnde kruidenmix aan de toastjes wordt toegevoegd, zijn ze de perfecte combinatie tussen zoete, zoute en hartige smaken. Zelfs naturel toastjes waar geen kruiden zoals tuinkruiden of basilicum aan toegevoegd zijn, hebben in ieder geval peper en zout in hun recept zitten en enkele andere ingrediënten waardoor ze hun smaak behouden. Hierdoor smaakt het toastje ook zonder topping al heel lekker. Denk bijvoorbeeld maar aan de Mini crackers met kaas & ui. Je kunt ze ‘puur’ eten of met een lekker romig kaasje erop. Smullen maar!

Je kunt er alle kanten mee op

Zeker de naturel toastjes, maar eigenlijk alle toastjes zijn met vrijwel alle ingrediënten te combineren. Hierdoor kun je kiezen voor een lekker dipje of salade om erop te smeren, maar je kunt ook experimenteren met verschillende soorten vis, vlees en groenten.Kortom: ze zijn enorm veelzijdig!

 

https://jos-poell.com/