Allure Wonen
Image default
Verbouwen

De beste stukadoor vind je zo

Wil jij je muren of plafond laten stucen met dunpleister? Dan is een goede stukadoor natuurlijk wel zo handig. Je kunt zelf wel een poging wagen om dit te doen, maar het stucen van een muur is totaal iets anders, dan wanneer het gaat om het schilderen van een muur of plafond. Het is daarom dus ook van belang dat je een goede stukadoor vindt, die jouw wensen kan omzetten naar een daadwerkelijke gestucte muur. Maar hoe vind je nu een goede stukadoor? Vooral wanneer je zelf geen mensen in je omgeving hebt die je hierin kunnen voorzien van een passend advies, is de kans vrij groot  dat je zoektocht online begint. 

 

Ga met het bedrijf in gesprek

Het laten uitvoeren van deze werkzaamheden kan flink in de papieren lopen. Buiten het feit dat het ook een prachtig resultaat geeft, is het wel fijn te weten wat je qua prijs en ook kwaliteit kunt verwachten. Het is daarom dus ook verstandig om met verschillende bedrijven in de gesprek te gaan om zo te kijken wat ze voor je kunnen betekenen. Goed is het om er rekening mee te houden dat het laten stucen van de muren en plafonds door een stukadoor Utrecht maatwerk is en dus de prijzen afhankelijk zijn van een aantal verschillende factoren. Uiteraard staat de prijs per vierkante meter vaak wel vast, maar is het laten stucen van een plafond duurder, dan wanneer het om de muren gaat. Ook lastige en dus complexe ruimtes kunnen voor een hogere prijs per vierkante meter zorgen.

 

Vraag een offerte uit bij meerdere bedrijven

Wedden op één paard is natuurlijk nooit verstandig om te doen. Het is namelijk niet vreemd dat je nog helemaal geen idee hebt wat de kosten ongeveer zouden kunnen zijn. Door dan meerdere offertes op te vragen, krijg je een goed beeld bij wat je kunt verwachten qua kosten. Wanneer de één een flink stuk duurder is dan de ander, dan kan dit natuurlijk verschillende redenen hebben. Staar je daarom dus ook niet blind op alleen de prijs, maar kijk ook goed naar de aanvullende voorwaarden.