Allure Wonen
Image default
Verbouwen

Wat houdt de U-waarde in bij isolatieglas.

Als je hebt gekeken naar hoe je je huis thermisch efficiënter kunt maken, heb je misschien de term ‘U-waarde’ gehoord.

Er zijn verschillende kleine stappen die u kunt nemen om energiezuiniger te worden en ervoor te zorgen dat u de cv-knop niet hoger hoeft te zetten. In deze blog onderzoeken we hoe het optimaliseren van de U-waarde van uw huis u kan helpen op weg naar een duurzamer leven en u ook kostbare ponden kan besparen op die verwarmingskosten.

Het technische gedeelte: Wat is de U-waarde?

U-waarde is een term die wordt gebruikt om de efficiëntie van de thermische isolatie van een woning te beschrijven. Het gaat erom hoe goed de bouwmaterialen en isolatieproducten de warmte in uw huis vasthouden. Gemeten in W/m²K (Watt per vierkante meter, per graad Kevin), is de U-waarde belangrijk in uw huis en in sommige gevallen is een bepaald niveau van U-waarde vereist om te voldoen aan bouwvoorschriften en -normen. Het belangrijkste om te begrijpen is dat hoe lager de U-waarde in uw huis is, hoe energiezuiniger het is.

Hoe kan ik mijn U-waarde verlagen met ramen?

Een van de beste manieren om uw U-waarde te verlagen, is door te investeren in gloednieuwe ramen. Ramen zijn een belangrijk bouwelement in uw huis dat kan bepalen of uw woning ijskoud of een warm paradijs is. De vacuümgeïsoleerde ramen bestaan ​​uit twee glaspanelen, waardoor in het midden een vacuüm ontstaat dat de lucht aanzuigt. Dankzij deze innovatieve technologie biedt het glas een isolatiemateriaal dat betere thermische prestaties levert dan zelfs driedubbele beglazing.
Ultradun met een dikte van 6,7 mm kan achteraf worden ingebouwd in zowel bestaande als nieuwe raamkozijnen, wat betekent dat iedereen kan profiteren van hun verfijnde ontwerp, waardoor de U-waarden van hun huis worden verlaagd.

Comfort in huis

Niets is zo vervelend als in huis bibberen, niet kunnen opwarmen.  Vacuüm geïsoleerd glas zorgt voor een uitstekende warmteopslag, wat betekent dat u zich kunt koesteren in de warmte van uw huis met minimale afhankelijkheid van uw centrale verwarmingssysteem. Bij Glaszetter Snel zal ons vacuümgeïsoleerd glas ongetwijfeld uw U-waarde verbeteren. Achteraf gemonteerd in bestaande kozijnen of opgenomen in gloednieuwe kozijnen, biedt de geavanceerde technologie briljante thermische isolatie. Neem vandaag nog contact op met ons deskundige team voor meer informatie over een betrouwbare glaszetter in Haarlem.

 

 

https://glaszettersnel.nl/