Allure Wonen
Image default
Wonen in een appartement

De beste investeringen in de toekomst!

Alles wordt duurder, de boodschappen, de grondstoffen en het leven. Om het nog warm te kunnen hebben in de winter zullen we een aantal aanpassingen moeten maken aan ons leven. Er zijn veel opties mogelijk, maar welke investeringen zijn de beste voor de toekomst? Om de hoge energierekening tegen te gaan zijn de beste investeringen die je op dit moment kunt maken, aan het verlagen van je energiekosten. Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Isolatie

Als we spreken over het warm hebben in de winter, dan is hier isolatie voor nodig. Dit is dan ook een van de beste investeringen die je kunt maken op dit moment. Helaas is er van isolatie niet veel te zien, maar wel duidelijk te voelen. De temperatuur blijft namelijk behouden in huis, dit betekend dat de energie dat je verbruikt om je woning op te warmen of af te koelen ook daadwerkelijk in je woning blijft.

Er zijn verschillende manieren waarop je je woning kunt isoleren. Je kunt kiezen voor dak isolatie, zeer belangrijk aangezien de warme lucht opstijgt en via je dak je woning kan verlaten. Je kunt er ook voor kiezen om je muren en spouwmuren te isoleren. Vergeet niet dat je er ook op moet letten dan je kozijnen mooi dicht zijn en je minimaal dubbele beglazing hebt.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de beste investering die je kunt maken. Op dit moment krijg je namelijk nog geld voor alle energie dat je terug levert aan het net. Dit gaat helaas veranderen en wordt jaarlijks minder, wat betekent dat deze investering zo snel mogelijk gedaan moet worden om de investering ook zo snel mogelijk terug te verdienen, doordat je nog een redelijke tijd van de hoge tarieven kunt profiteren.

Warmtepomp

Een warmtepomp is de duurste investering, maar zeker een goede en duurzame optie. Het zorgt er namelijk voor de je woning geen gas nodig heeft en volledig wordt verwarmd doormiddel van lucht.

Om deze investering te financieren kun je subsidie aanvragen en gebruik maken van de energie bespaarlening. Dit is een lening speciaal ontwikkeld voor het verduurzamen van je woning. Je zou als het goed is deze lening kunnen afbetalen met het geld dat je bespaart op je energierekening.