Allure Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat is een woningontruiming?

Een woningontruiming is soms nodig. Bijvoorbeeld als de bewoner is overleden, er een renovatie gepland is of als de huidige huurder uit het pand moet. Een woningontruiming kan voor zowel een huiseigenaar als een verhuurder belangrijk zijn. Toch is het voor veel mensen onduidelijk wat er precies gebeurt tijdens een woningontruiming. Daar vertellen wij je graag meer over, zo weet jij wat een woningontruiming inhoudt, wat er gebeurt en waarom deze plaatsvinden. 

 

Waarom woningontruimingen

Een woning kan vanwege veel verschillende redenen nodig zijn. Soms lukt het bijvoorbeeld niet om de woning van een overleden persoon leeg te halen, bijvoorbeeld omdat dit te emotioneel is voor de nabestaanden. Ook kan het zijn dat een huurder uit het huis moet, en de woning leeg moet. Er zijn veel verschillende redenen om een woningontruiming te laten uitvoeren. Zo kan het ook zijn dat een woning volledig leeg moet worden gehaald voor een renovatie.

 

Wat is het?

Veel mensen weten niet precies wat een woningontruiming inhoudt. Daarom leggen wij dit graag uit. Tijdens een woningontruiming wordt een huis volledig leeggehaald. De spullen worden weggegooid en waardevolle spullen worden opgeslagen en verkocht. Tijdens een woningontruiming worden de spullen met een emotionele waarde teruggegeven. Een woningontruiming kunnen mensen zelf doen, maar dit kan je ook laten doen door een externe partij, bijvoorbeeld door devrieswoningontruiming.nl. Na een woningontruiming is het betreffende huis weer volledig leeg, en wordt deze kaal opgeleverd. Vaak kunt u ervoor kiezen om ook tegelijkertijd een schoonmaakbeurt te laten uitvoeren. Ook is het mogelijk om alleen meubels te laten weghalen. 

 

Stappenplan

Na het inschakelen van een professionele partij die de woningontruiming uitvoert, zijn er enkele zaken die worden doorlopen. Zo wordt er geïnventariseerd wat de inboedel is en wordt er een tijdsinschatting wordt gemaakt voordat de spullen worden weggehaald uit het gebouw. Persoonlijke eigendommen kunt u zelf uit de woning halen. Mochten er nog persoonlijke eigendommen worden gevonden tijdens de woningontruiming, krijgt u deze uiteraard terug. Na de woningontruiming is het vaak ook mogelijk om de woning te laten schoonmaken.

 

Woningen ontruimen op korte termijn

Soms is het nodig om een woning te laten ontruimen op een kortere termijn. Dit is ook mogelijk. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer iemand in een woonzorgcentrum komt te overlijden. Door gebruik te maken van een professionele partij kunt u de woning op een korte termijn laten ontruimen. Vaak hebben woonzorgcentra namelijk een korte tijd om de woning te laten ontruimen, voordat hier een nieuwe bewoner in moet. 

 

https://www.devrieswoningontruiming.nl/diensten/woningontruiming/