Allure Wonen
Image default
Woning en Tuin

Dak coaten met witte dakcoating

Het Dak coaten zorgt voor veel voordelen voor jouw platte dak. Allereerst zorgt de coating voor een nieuwe beschermlaag op jouw platte dak. Het dak ondervindt namelijk veel slijtage door verschillende weersomstandigheden. Dankzij de wisselwerking in temperatuur werkt het dak. Dat betekent dat het dak uitzet wanneer het warm is en krimpt wanneer het koud is. Bij plotselinge temperatuurswisselingen, denk aan regen op een warme zomerse dag, wordt het dak maximaal belast. Hierdoor kunnen scheuren en gaatjes ontstaan in uw dakbedekking. Het is dan ook noodzakelijk om het dak twee keer per jaar te controleren om ernstige lekkages te voorkomen.

De voordelen van witte dakcoating

Om een bitumen dakbedekking goed te houden is het verstandig om eens in de 15 jaar groot onderhoud te doen. Een bitumen dak gaat gemiddeld zo’n 30 jaar mee tot het vervangen moet worden. Door het dak te behandelen met een vloeibare siliconen dakcoating, verlengt u de levensduur tot wel 30 jaar. Wanneer jij kiest voor een witte dakcoating, levert het veel voordelen op. Naast dat het eenvoudig zelf aan te brengen is, werkt een witte dakcoating ook nog eens op meerdere manieren verkoelend. Alle voordelen op een rij:

  • Verlaging van de binnentemperatuur tot wel 10 graden
  • Het temperatuur van het dak is tot wel 30 graden lager in vergelijking met zwarte dakcoating
  • uw airco zuigt koelere lucht aan
  • Vergroot de levensduur van jouw dak

Hoe onderhoud ik mijn dak?

Om de levensduur van jouw dak te verlengen zul je 2 keer per jaar een controle en eventueel onderhoud moeten doen. Bedenk je goed wanneer je dit wilt doen. Het dak is in de winter namelijk erg hard en in de zomer juist heel zacht. Doe het onderhoud daarom in een overgangsperiode. Zo weet je zeker dat je het dak niet beschadigd. Bij een controle moet je letten op de volgende punten:

  • Verwijder algen en mos van het dak, te verwijderen met een bezem of een licht bestrijdingsmiddel
  • Grind en ander vuil kan het dak ook beschadigen, veeg het dak daarom direct schoon.
  • Controleer kwetsbare punten op het dak, denk hierbij aan glaskoepels, lucht- en waterafvoeren

Schakel een dakdekkersbedrijf in

Heb je last van lekkage? Zorg dat je het zo snel mogelijk behandeld met vloeibare siliconen dakcoating. Wanneer je dit zelf wilt doen, maar je er geen ervaring mee hebt, laat je dan adviseren door een dakdekkersbedrijf. Wanneer je zeker wilt weten dat het goed aangepakt wordt, laat het dan uitvoeren door een dakdekker.

https://www.platdakherstel.nl/