Allure Wonen
Image default
Woning en Tuin

Investeer in een stoere Douglas hoekbank

Ben je op zoek naar een nieuwe bank voor op je terras? Dan is de Douglas hoekbank een goed idee. Een tijdloos, maar tegelijk ook eigentijds ontwerp geeft je tuin een hele persoonlijke stijl. Je kiest voor het ontwerp dat het beste bij je past, zodat je lang kunt genieten van deze Douglas hoekbank. Een investering die zeker de moeite waard is.

Een Douglas hoekbank met opvallende kenmerken

Douglas hout is heel geschikt voor het maken van tuinmeubelen. Deze sparrensoort is namelijk van nature heel hard en daardoor gaat het lang mee. Dankzij de speciale aandacht die er aan het proces van houtbewerking wordt gegeven, heb je jaren plezier van je Douglas hoekbank. Het hout, dat onder andere in het Schwarzwald groeit, ondergaat na het rooien een speciaal proces voor de beste resultaten. Zo wordt het hout teruggedroogd. Dit betekent dat het vocht zo veel mogelijk uit het hout onttrokken wordt. Dit vochtgehalte neemt met 18% af, waardoor je niet te maken hebt met het ontstaan van schimmelplekken in de Douglas hoekbank. Je hebt dus wel de robuuste kenmerken zoals de nerven en knoesten die zo typerend zijn voor deze houtsoort. Maar je hebt geen lelijke plekken die storend zijn.

Kies je persoonlijke stijl

Douglas hout heeft natuurlijk een hele eigen uitstraling. Een Douglas hoekbank is gemaakt van mooie, geschuurde planken die hun robuuste uiterlijk hebben behouden. Het is dus heel herkenbaar. Maar toch kun je met het ontwerp voor een Douglas hoekbank veel verschillende kanten op. Je kiest een hoekbank die helemaal bij de inrichting van jouw tuin, en dus je eigen stijl, past. Zo kun je een Douglas hoekbank als een massieve kubus neerzetten, waarmee het de blikvanger van je terras is. Dit staat mooi als je een open ruimte hebt. Maar je kunt ook voor een elegante uitvoering van de Douglas hoekbank kiezen, bijvoorbeeld door de planken op enige afstand van elkaar te monteren, waardoor je een latten-effect krijgt. Dit benadruk je nog extra door de bank op mooie, metalen poten te zetten.

Maak je Douglas hoekbank de blikvanger van je tuin

Om een gezellige sfeer in je tuin te creëren kies je niet alleen voor een Douglas hoekbank, maar je zet daar ook een mooie tafel bij. Dit kan precies in dezelfde stijl zijn als de bank. Ook is het mogelijk om een losse stoel aan het geheel toe te voegen. Op deze manier maak je van de hoekbank een gezellig zitje, waar je kunt genieten van een goed gesprek met vrienden of familie. Je zit extra comfortabel dankzij de bijpassende kussens, die je in elke gewenste kleur kunt kiezen. Ook hiermee kun je je eigen stijl benadrukken. Zoals bijvoorbeeld met kussens voor de rugleuning die uit een stuk bestaan, voor een modern, naadloos ontwerp. Of je kiest voor losse kussens die een landelijke stijl uitstralen. Ook met de behandeling van het hout kun je de Douglas bank nog persoonlijker maken. Met een transparante olie benadruk je de natuurlijke eigenschappen van het hout, terwijl je met een white wash je eigen stijl laat spreken.

Met een Douglas hoekbank kun je alle kanten op en weet je zeker dat je een bank hebt waar je jaren plezier van zult hebben.