Allure Wonen
Image default
Woningen

Hoe kies je het juiste verhuisbedrijf?

Verhuizen kan een stressvolle en tijdrovende ervaring zijn, maar het kiezen van het juiste verhuisbedrijf kan een wereld van verschil maken. Een betrouwbaar verhuisbedrijf zorgt ervoor dat je bezittingen veilig en efficiënt van je oude naar je nieuwe huis worden gebracht. Maar hoe weet je welk bedrijf je moet kiezen? In dit artikel geven we je een uitgebreide gids om het juiste verhuisbedrijf te kiezen, zodat je verhuizing soepel en probleemloos verloopt. 

1. Begin met onderzoek

Voordat je een verhuisbedrijf kiest, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen. Vraag vrienden, familie en collega’s om aanbevelingen en lees online recensies. Websites zoals Yelp, Google Reviews en social media kunnen nuttige informatie bieden over de ervaringen van anderen met verschillende verhuisbedrijven.

Belangrijke factoren om te overwegen

Bij je onderzoek moet je letten op de volgende factoren:

 • Betrouwbaarheid: Heeft het bedrijf goede recensies en aanbevelingen?
 • Ervaring: Hoe lang is het bedrijf al actief in de verhuisbranche?
 • Licenties en Verzekeringen: Is het bedrijf volledig gelicentieerd en verzekerd?
 • Diensten: Welke extra diensten bieden ze aan, zoals inpakken, opslag of speciale behandeling van breekbare items?

2. Vraag om offertes

Nadat je een lijst met potentiële verhuisbedrijven hebt samengesteld, is de volgende stap het aanvragen van offertes. De meeste verhuisbedrijven bieden gratis offertes aan. Zorg ervoor dat je gedetailleerde informatie verstrekt over je verhuizing, inclusief de grootte van je woning, de hoeveelheid spullen en de afstand tussen de oude en nieuwe locatie. Dit helpt het verhuisbedrijf een nauwkeurige schatting te maken.

Offertevergelijking

Vergelijk de offertes zorgvuldig. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de diensten die zijn inbegrepen. Een lagere prijs kan aantrekkelijk zijn, maar het kan betekenen dat bepaalde diensten, zoals het inpakken of verhuizen van zware meubels, niet zijn inbegrepen. Verhuisbedrijf Delfgauw heeft een stuk betere prijs dan andere verhuizers in de omgeving. Probeer dit precies uit te zoeken voor waar jij woont! 

3. Controleer licenties en verzekeringen

Een gerenommeerd verhuisbedrijf moet over de juiste licenties en verzekeringen beschikken. Dit beschermt je in het geval van schade of verlies van je bezittingen tijdens de verhuizing. Vraag het bedrijf om bewijs van hun licenties en verzekeringen en controleer deze informatie indien mogelijk bij de relevante instanties.

Soorten verzekeringen

Er zijn verschillende soorten verhuisverzekeringen die verhuisbedrijven kunnen aanbieden:

 • Basisdekking: Meestal inbegrepen in de prijs, maar biedt beperkte bescherming.
 • Volledige Waardevergoeding: Dekt de volledige waarde van verloren of beschadigde items.
 • Aangepaste Verzekeringen: Specifieke dekking voor waardevolle of breekbare items.

4. Bezoek het bedrijf persoonlijk

Als je tijd hebt, overweeg dan om het kantoor van het verhuisbedrijf persoonlijk te bezoeken. Dit geeft je de kans om de professionaliteit van het bedrijf te beoordelen en vragen te stellen over hun diensten en werkwijze. Een betrouwbaar bedrijf zal graag je vragen beantwoorden en je een rondleiding geven door hun faciliteiten.

5. Stel vragen

Aarzel niet om vragen te stellen. Hier zijn enkele belangrijke vragen die je moet stellen aan een verhuisbedrijf:

 • Wat is jullie ervaring met verhuizingen van mijn omvang?
 • Hoe gaan jullie om met breekbare of waardevolle items?
 • Wat gebeurt er in geval van schade of verlies?
 • Hoe worden de kosten berekend en zijn er extra kosten waar ik rekening mee moet houden?
 • Kunnen jullie referenties of recensies van eerdere klanten verstrekken?

6. Lees de kleine lettertjes

Lees altijd de kleine lettertjes van het contract voordat je een verhuisbedrijf inhuurt. Zorg ervoor dat je alle voorwaarden begrijpt, inclusief de betalingsvoorwaarden, annuleringsbeleid en eventuele extra kosten. Als er iets onduidelijk is, vraag dan om opheldering.

7. Let op rode vlaggen

Wees alert op rode vlaggen die kunnen wijzen op een onbetrouwbaar verhuisbedrijf:

 • Geen fysieke adres of kantoor
 • Slechte of geen online recensies
 • Verzoeken om grote aanbetalingen vooraf
 • Geen schriftelijke offerte of contract

8. Plan vooruit

Een goede planning is essentieel voor een stressvrije verhuizing. Zodra je het juiste verhuisbedrijf hebt gekozen, plan je verhuizing ruim van tevoren. Dit geeft het verhuisbedrijf de tijd om alles goed te organiseren en eventuele problemen tijdig op te lossen.

https://verhuisvoordeliger.nl/